BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar darbeden endişeli----

Piyasalar darbeden endişeli

Piyasalar darbeden endişeli
27 Mayıs 2014 - 09:08 www.finansgundem.com

Tayland’da ordunun kansız bir darbeyle yönetime el koymasının ardından yatırımcıların gözü Güneydoğu Asya’ya çevrilmiş durumda

Tayland’da darbeyle sonuçlanan siyasi kriz ülke ekonomisine zarar vermiş olsa da bu durumun komşu ülkelere sıçrama olasılığının az olduğu ifade edildi. CNBC’ye konuşan Capital Economics Asya Ekonomisti Krystal Tan, “Tayland’ın siyasi krizinin ekonomik etkileri ülke içinde kalır. Yatırımcılar Tayland’ın istikrarsızlığının izole bir durum olduğunu anlayacaktır. Bölge ülkelerinin dış finansmanları oldukça güçlü. Bu da krizin bulaşma ihtimalini azaltacaktır” dedi.

'TURİZMİ ETKİLER'

Bank of Merrill Lynch Ekonomisti Hak Bin Chua ise krizin bugüne kadar bölge turizmini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Chua, “Asya turları paket halinde satıldığı için bir ülkedeki sorun bütün bölgeye ilişkin algıyı etkiliyor” dedi. Chua, bölgesel yatırımları yönlendiren Singapur gibi finans merkezlerinin de Tayland’a yönelik yatırımların düşmesinden etkilenebileceğini söyledi.

ORDU YÖNETİME EL KOYMUŞTU

Geçtiğimiz hafta Tayland Genelkurmay Başkanı Prayuth Chan-ocha, yedi ay süren hükümet karşıtı protestoların ardından ordunun yönetime el koyduğunu duyurmuştu. Siyasi çalkantının ülke büyümesine faturası da ağır oldu. Tayland ilk çeyrekte yüzde 2,1 daraldı.

HİSSELER TOPARLANDI

Hisse piyasasında siyasi olayların etkisi geçici oldu. Gösterilerin başladığı Ekim 2013 ile Ocak arasında yüzde 19 düşen hisse piyasası, o tarihten bu yana yüzde 15 değer kazandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)