BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar Çin ve ABD'yi izliyor----

Piyasalar Çin ve ABD'yi izliyor

Piyasalar Çin ve ABD'yi izliyor
26 Eylül 2014 - 09:01 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalar, Çin büyümesi ve ABD faizlerine ilişkin beklentiler ile yön belirliyor

Asya hisse senetleri, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi'nin dün yaklaşık iki ayın en hızlı düşüşünü göstermesinin ardından, Japonya hisselerinin altı yılın zirvesinden geri çekilmesi ile birlikte, değer kaybetti. Altın, ülke tahvilleri ile birlikte ralli yaptı ve tahvillerin temerrüte karşı sigorta maliyetleri (CDS'ler) yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 12:38'de, yüzde 1 aşağıda seyrediyordu ve Topix Endeksi Haziran 2008'den bu yana en yüksek kapanışından yüzde 1.1 geriledi. Endonezya hisse senetleri, doğrudan bölgesel seçimlerin ardından hızlı düşüş gösterdi. S&P 500 vadeli kontratları, gösterge endeksin dün yüzde 1.6 düşmesinin ardından yüzde 0.1 yükseldi. Avustralya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, ABD Hazine tajhvillerinin son altı haftanın en keskin çıkışını gerçekleştirmesinin ardından dokuz baz puan geriledi. Altın yüzde 0.2 yükseldi ve Asya CDS'leri sekiz haftanın en hızlı sıçramasını gerçekleştirdi.

Küresel hisse senetlerinin toplam değeri, Çin'de ekonomik büyümenin yavaşlamakta olduğu ve ABD'de faizlerin bazı yatırımcıların beklediğinden daha önce artabileceği endişelerinin etkisi ile bu ay yaklaşık 1.42 trilyon dolar eridi. Japonya'da enflasyon Ağustos ayında beklenenden daha fazla yavaşladı ve bu durum, enflasyonu hedef seviyeye yükseltme isteğindeki Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın karşı karşıya kaldığı güçlüklerin altını çiziyor. Bugün ABD, Fransa ve Almanya'da tüketici güveni verileri açıklanacak.

Greenwich, Connecticut'ta Interactive Brokers LLC, şef piyasa analisti Andrew Wilkinson, "Yatırımcıların düşüşün nedeni konusunda kafalarını kaşımaları ile birlikte, birçoğu bunun daha büyük çaplı bir düzeltmenin başlangıcı olup olamayacağını düşünüyor," dedi ve "Bu durum bize, ralli sırasında volatilitenin nasıl az olduğunu hatırlatıyor" şeklinde görüş bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)