BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar Boehner'ı umursamıyor----

Piyasalar Boehner'ı umursamıyor

Piyasalar Boehner'ı umursamıyor
08 Ekim 2013 - 13:11 www.finansgundem.com

PIMCO'nun CEO'su Gross'un tahvil alımları, Boehner'in "temerrüt" uyarısının önüne geçti

Tahvil yatırımcıların, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'in Amerika'nın temerrüt "yolunda" olduğu uyarısını savmasıyla, ABD'de finansal şartlar, finansal krizin en kötü zamanların öncesinden bu yanaki en yüksek seviyelerinde kalmaya devam etti.
Bloomberg ABD Finansal şartlar Endeksi yüzde 0.08 düşüşle 1.2'ye gerilese de, bu rakam hâlen bu yılın ortalaması olan 1.11'in üzerinde. Para piyasası oranlarından, Hazine ve kurumsal tahvillerinin faizine ve hisselerin volatilitesine kadar her şeyi birleştirerek, piyasalardaki stresi ölçen Bloomberg ABD Finansal Şartlar Endeksi'nin 2007'deki zirvesi 1.266'ydı. ABD'nin Ağusos 2011'deki borç tavanı tartışması döneminde endeks -1.631'e kadar gerilemişti.
Pacific Investment Management Co.'nun (PIMCO) Eş Yatırım Genel Müdürü Bill Gross ve BlackRock Inc.'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Laurence D. Fink, temerrüt riskini görmezden geliyor. Boehner, ABD Başkanı Barack Obama bütçe konusunda müzakereye oturmazsa temerrüte düşülebileceğini söyledi. ABD hükümeti geçtiğimiz hafta yasakoyucuların harcama paketinde anlaşamaması sonucunda asli olmayan hizmetlerini durdurdu.
Retorik, isim söyleme ve parmakla göstermeye rağmen piyasa hâlen anlaşmanın sonunda olacağına inandığını belirten GMP Securities LLC'nin sabit getirili varlık direktörü Adrian Miller, "Piyasalar eşikte, savunmacı ve endişeleri artıyor, ancak hâlen temerrüdün önleneceği umudu var" dedi.
ABD Hazine Bakanı Jacob J. Lew, Kongre'nin 17 Ekim'E kadar 16.7 trilyon dolarlık borçlanma limitini artırmasının gerektiğini, aksi takdirde ülkenin temerrüde düşeceğini söyledi.
Gross, yatırımcıların 3-, 4 ve 5 yıllık Hazine tahvili ve enflasyon korumalı varlık aldığını, BlackRock'ın başkanı Fink de kapanmanın kısa sürede sonlanacağını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)