BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasadan kaçış sürüyor----

Piyasadan kaçış sürüyor

Piyasadan kaçış sürüyor
04 Eylül 2013 - 07:00 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 22 Mayıs’tan bu yana piyasalardan 11 milyar dolar çıktığını söyledi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hisse senedi piyasasından 2 milyar dolar civarında net yabancı çıkışı yaşandığını söyledi. Tahvil ve bono piyasasından çıkışın yaklaşık 1 milyar dolar olduğunu anlatan Babacan, swap piyasasından çıkışın da 8 milyar dolar civarında olduğunu ifade etti. Babacan, “Fiili çıkış açısından baktığımızda çok şükür o kadar sıkıntılı bir tablo ile karşı karşıya değiliz” diye konuştu.
Kredi kartlarına dikkat
Babacan, “Bankaların sermaye yeterliliği, likiditeleri yüksek, aktif kalitesi gayet iyi. Bankacılık sektörünün açık pozisyonu yok” diye konuştu. Özel sektörün dış borcu içerisinde bankacılık sektörünün ciddi bir ağırlığı bulunduğunu anlatan Babacan, “Oralardaki dış borcu çevirmelerine baktığımızda şu ana kadar en ufak bir problemle karşılaşılmıyor” dedi.
Kredi kartlarında risk ağırlığının da artırıldığını ifade eden Babacan, şöyle devam etti:
“Biz istiyoruz krediler yatırıma, ihracata, üretime gitsin. Tüketime yöneldiği zaman ekonomik yapımızı olumsuz etkiliyor. İçeride satılan otomobillerin yüzde 78’i ithal. Çok uygun şartlarda da bol finansman olduğu zaman bu tüketimi körükleyebiliyor. Ama bundan sonra BDDK, kredi kartları konusunda çok daha dikkatli bir tutum izleyecek.”
Babacan, not artışlarıyla ilgili olarak, “Allah’tan onlar zamanında olmuş, o noktaya gelmişiz ki daha sağlam bir zeminde şu anda çok şükür gidiyoruz” dedi. Bu yıl yüzde 3’ün üzerinde büyüme öngördüklerini ifade eden Babacan, yeni Orta Vadeli Programı (OVP) Kurban Bayramı’ndan önce açıklayacaklarını bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)