BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasa sakinleşti, altın düştü!----

Piyasa sakinleşti, altın düştü!

Piyasa sakinleşti, altın düştü!
08 Ocak 2016 - 06:55 www.finansgundem.com

Altın, hisse senedi piyasalarının sakinleşmesi ile birlikte haftalık kazancını biraz daralttı

Altın, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) yuan referans kurunu düşürmekten kaçınması ve bununla, ABD hisse senetlerinin tarihinin en kötü yılın ilk dört günlük başlangıcını yapmasının ardından piyasalara olumlu sinyal göndermesi ile birlikte, Ağustos ayından bu yana en iyi haftalık kazancının bir kısmını geri verdi.

Spot altın yüzde 0.6 düşüşle, Singapur saati ile 10:24'te ons başına 1,102.34 dolara indi. Fiyatlar bu hafta yüzde 3.9 yükseldi.

Asya piyasaları, PBOC'un sekiz gün art arda düşürdükten ve küresel finans piyasalarına şok dalgaları yolladıktan sonra bugün yuanın dolar karşısındaki referans kurunu önceki seviyesinin yakınında belirlemesinin ardından kayıplarını tersine çevirdi. Altın halen, Çin'de hisse senetlerindeki sert düşüş ve yuandaki zayıflama sonucu küresel hisse senetlerinin toplam değerinde 2 trilyon doların üzerinde bir erimenin meydana gelmesi ile birlikte, diğer emtiaya göre daha iyi performans göstermiş durumda. Milyarder yatırımcı George Soros, dün yaptığı değerlendirmede, Çin'in sorunlarının dünyanın diğer kısımlarına da aktarıldığını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)