BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPitbullar belediyenin Kedi Evi'ne saldırdı----

Pitbullar belediyenin Kedi Evi'ne saldırdı

Pitbullar belediyenin Kedi Evi'ne saldırdı
30 Eylül 2022 - 11:44 www.finansgundem.com

Antalya Muratpaşa'da, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde pitbullar tel örgüleri aşıp içeriye girdi ve 12 kediyi öldürdü.

Ermenek Mahallesi'nde bugün saat 02.30 sıralarında pitbull cinsi 3 köpek, Muratpaşa Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne girdi. Tel çitlerin altındaki toprağın kazılması sonucu girdiklerinden ya da birileri tarafından bu noktadan içeri kasıtlı bırakıldığından şüphelenilen köpekler, sokak kedilerinin tedavilerinin yapıldığı Kedi Evi'ndeki kafeslere saldırdı. 12 kediyi öldüren köpekler, kafes ve veteriner malzemelerine de zarar verdi.

Sabah olayın ortaya çıkmasının ardından yapılan inceleme ve mikroçip kontrolü neticesinde köpeklerden 2'sinin sahipli olduğu anlaşıldı, diğer köpekte ise mikroçipe rastlanmadı. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar'a haber veren belediye, olayın münferit ya da birileri tarafından köpekler içeri kasten salınarak gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda çok yönlü soruşturma başlattı.

Köpeklerin sahibi hakkında şikayetçi olan ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunan Muratpaşa Belediyesi, olayda ihmali bulunduğu düşünülen özel güvenlik personelleri hakkında da disiplin soruşturması başlattı ve açığa aldı. Ölüm raporları hazırlanan kediler, soruşturma tamamlanana kadar muhafaza edilmek üzere donduruldu. Köpekler ise merkezde müşahede altına alındı.

Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Pitbull cinsi köpek, Hayvanları Koruma Kanunu'na göre 'tehlikeli' ırk sınıfındadır. Sahipli olan bu köpeklerin kontrolsüzce sokakta dolaşmasına izin verilmesi suçtur. Kısa bir süre önce bir mahallemizde yaşanan köpek zehirleme vakalarının ardından merkezimizde böyle bir olayın meydana gelmesi de değerlendirilmesi gereken bir husustur" denildi.

Belediyenin bu üzücü olaya bilerek ya da bilmeyerek, isteyerek ya da istemeyerek sebep olan tüm sorumlularının ortaya çıkartılması konusunda kararlı olduğu vurgulanan açıklamada, "Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizde benzer bir durumun bir daha yaşanmaması için tedbirleri daha da artıracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadesine yer verildi.

Pitbull cezası: 14 bin 982 lira

 

Pitbull saldırısı davasında tahliye edilen sanıklardan ikisi yeniden tutuklandı

 

Dehşet yaşatan pitbull şakası

 

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.30 Eylül 2022 12:47

    BELEDİYELER HAYVANAT BAHCELERİNDEKİ ASLAN KAPLAN LEOPAR PARS TİMSAHLARI DA SERBEST BIRAKIP PARKLARDA YOLLARDA ÖZGÜRCE YAŞAMALARINI SAĞLAMALIDIR!