BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPimco: Dolarda düşüş yeni başlıyor----

Pimco: Dolarda düşüş yeni başlıyor

Pimco: Dolarda düşüş yeni başlıyor
28 Ağustos 2020 - 11:05 www.finansgundem.com

Pimco'nun portföy yöneticisi doların gelişen piyasa paraları karşısındaki düşüşünün daha yeni başladığını belirtti

Pacific Investment Management Co.'ya göre doların gelişen piyasa paraları karşısında zayıflaması için alan bulunması nedeniyle düşüş henüz yeni başlıyor.

Hong Kong'da Pimco portföy yöneticisi olan Stephen Chang'a göre doların önemli piyasa paraları karşısında düşmesine karşın ticari ağırlıklı bazda hala yüzde 2 artıda bulunuyor. Ayrıca doların 2019 ortalamasına kıyasla daha güçlü olduğunu belirtiyor.

Önemli bir dönüm noktasının ABD'de yeni teşvik paketinin geçirilmesi olacağını vurgulayan Chang, "Dolarda değer kaybının hala ilk aşamalarındayız. İzlenecek önemli bir unsur ABD'de dördüncü faz teşvik paketinin geçirilip geçirilmeyeceği." dedi. Chang, teşvik paketinin geçmemesi durumunda mali politika süreksizliğinin önemli bir riskten kaçışı ve dolarda yükselişi tetikleyeceğini belirtti.

Trump yönetiminin pandemi sürecini idare etmekte zorlandığının düşünülmesi ve Fed'in ekonomiyi desteklemek için sınırsız likidite taahhüt etmesinin etkisiyle dolar, son dönemde baskı altına girdi. Hedge fonların dolar beklentisi iki yıldan beri ilk kez yönünü aşağı çevirdi.

İhracatta 'BÖY' uygulaması kaldırıldı

BİST haftanın son işlem gününe pozitif başladı

Ağaoğlu: Merkez aslında faizi zımni olarak artırmış durumda

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN28 Ağustos 2020 14:58

    AMA TÜRKİDE YÜKSELMEYE YENİ BAŞLADI,HERKES GİDER MERSİNE BİZ GİDERİZ TERSİNE,DÜNYADA DOLAR ALTIN HASTALIĞINA YAKALANMIŞ TEK ÜLKE TÜRKİYE,TEDAVİ OLMASI LAZIM,PANDEMİDEN DAHA TEHLİKELİ,PANDEMİ GEÇERDE BU GEÇMEZ.