BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPimco büyük değişime hazırlanıyor----

Pimco büyük değişime hazırlanıyor

Pimco büyük değişime hazırlanıyor
07 Mayıs 2013 - 01:11 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pasific Investment Managemenet (Pimco) tarihi bir değişikliğe hazırlanıyor.

Fonun 69 yaşındaki kurucularında Bill Gross’a daha az bağlı hale gelinmesi planlanıyor. 1971 yılında iki ortak ile birlikte Pimco’yu kuran Gross son 40 yıldır “tahvil piyasasının kralı” olarak anılıyor.
2 trilyon dolarlık şirket şimdi yeni genç isimlerin duyurulması için adım atmaya hazırlanıyor. Piyasa uzmanları tek kişinin öne çıkmasının varlıkları riske soktuğunu belirtiyorlar. Tek bir yöneticiye dayana şirketlerde herhangi bir değişikliğin büyük sarsıntı yaratabileceği kaydediliyor.
2008 yılında Pımco’nun ikinci adamı piyasalarda sıklıkla yorumlarına başvurulan Muahmmed El-Erian’ın CEO olarak göreve gelmesi ile görev dağılımı yapılmış oldu. Pimco 2010’dan beri 108 fonu piyasalarda ile tanıştırırken, El-Erain gönderdiği e- postada Bill’in enerjisi ve odaklanması ile firmanın bugünlere geldiğini yazdı.
2002'de hızlı büyümeye geçen şirket benzer fonların yüzde 97 üzerinde performans gösterirken, 2009’da fon 50 milyar dolarlık yatırım ile rekora imza atmış oldu.
Son dönemde yazdığı yorumlarda son 30-40 yılın önemli isimlerinin yavaş yavaş sahneden çekilmesinin zamanının geldiğini kaydeden Gross, kendisi ve Warren Buffett, George Soros gibi isimlerin büyük tecrübelere sahip olduklarını fakat artık yorulduklarını dile getirdi. Ancak 69’un artık yeni 59 olduğunu söyleyen Gross, tam anlamıyla bir emeklilik düşünmediğini de ortaya koydu.
Piyasalarda genel yorum Bill Gross gibi bir ismin bir kez daha gelmeyeceği yönünde olurken, önemli piyasa efsaneleri arasında yer alacağı kaydedildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)