BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiPiller bitmeyecek----

Piller bitmeyecek

Piller bitmeyecek
30 Mayıs 2013 - 15:23 www.finansgundem.com

Mobil cihazlar düşünülerek geliştirilen yeni nesil işlemcilerle piller yüzde 50 daha çok dayanacak!

Intel Core ailesinin yeni üyesi olan ve "Haswell" kod ismini taşıyan yeni nesil işlemcinin önümüzdeki ay tanıtılması bekleniyor. Intel Architecture Group bölümünün başındaki isim Rani Borkar, yeni mimariye dayanan işlemcilerin özellikle mobil cihazlar düşünülerek tasarlandığını ve yüzde 50 uzun pil ömrü sunacaklarını açıkladı.


Core serisinin dördüncü nesli olan Haswell işlemciler, öncülleri Ivy Bridge mimarisine dayalı işlemcilerden daha az enerji tüketecek şekilde tasarlanmışlar. Yani enerji tasarrufu, performans gerilemesine yol açmayacak. İşlemciyi kullanan cihazların pillerinin bekleme durumundayken daha da çok tasarruf sağlayacağı belirtiliyor. Borkar, pil ömründe yapılan iyileştirmelerin bekleme durumunda 20 kata kadar daha uzun çalışma süresi sağlayacağını da sözlerine ekliyor.
Bir diğer iddia ise, yeni işlemcilerin, üzerlerinde bulunan güç yönetimi birimleri sayesinde, kullanıldıkları mobil cihazlara 10 saat çalışma süresi sağlayacak kadar enerji tasarrufu sağlayacağı. Intel daha önce de buna benzer iddialarda bulunmuş ama ne yazık ki sözünde duramamıştı. Bu sefer işlerin farklı gitmesi, mobil cihaz kategorisinin gelişiminin önündeki en önemli engel olan pil ömrü sınırlamalarının aşılması açısından çok önemli bir adım olacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)