BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPetrolde yükseliş sürüyor----

Petrolde yükseliş sürüyor

Petrolde yükseliş sürüyor
29 Eylül 2023 - 07:21 www.finansgundem.com

Petrol, Suudi Arabistan'dan gelen haberler sonrası son 8 haftanın en büyük düşüşünü yaşadıktan sonra yeniden yükselişe geçti

Petrol, teknik direnç ve fiyatların çok yükselmesi halinde Suudi Arabistan'ın üretimi toparlamaya başlayacağı yönündeki spekülasyonlar nedeniyle sekiz haftanın en büyük düşüşünü yaşadıktan sonra yükselişe geçti.

ABD ham petrolü, Perşembe günü varil başına 95 doların üzerine çıkıp yüzde 2,1 düşüşle kapandığı inişli çıkışlı seansın ardından nispeten sakin kaldı. Vadeli işlemler hafta ve ay boyunca hala yükselişte ve Suudi liderliğindeki OPEC+ arz kesintileri ve ABD'deki Cushing merkezindeki kritik derecede düşük stoklar nedeniyle Mart 2022'den bu yana en büyük çeyreklik kazancına doğru ilerliyor.

PETROLDE KISA BİR GERİ ÇEKİLME ARDINDAN TEKRAR YÜKSELİŞ

Geri çekilme, ABD ham petrolünün 14 günlük göreceli güç endeksinin, aşırı alım sinyali veren bir eşiği aşmasının ardından ve finansal piyasalardaki riskten kaçış hissiyatı sonrasında geldi. Rapidan Energy Group, krallığın talebi azaltabilecek fiyatlarda daha fazla artış riskini almak yerine üretimi canlandırmaya yaklaşabileceğini söyledi.

Bu gerçekleşene kadar, OPEC'in önümüzdeki çeyrekte günlük 3 milyon varillik bir arz açığı öngörmesi ve ABD'nin en büyük depolama merkezindeki stokların neredeyse kritik seviyelere düşmesi nedeniyle ham petrolün varil başına 100 dolara doğru ilerlemesini engelleyen çok az şey var. Arz sıkıntısı Asya'dan Orta Doğu ve Avrupa'ya kadar uzanan pazarlara yansırken, talebin de dirençli olduğu görülüyor.

Çin'in Cuma'dan 6 Ekim'e kadar sürecek olan Altın Hafta tatilinin, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı içinde ve buradan daha fazla insanın seyahat etmesi nedeniyle tüketimi artırması bekleniyor.

Petrol, varil başına 95 dolara ulaştı

 

Petrol'de '100 dolar' söylentileri artmaya başladı

 

Petrol, gözü 10 ayın zirvesine dikti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)