BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetrolde vurgun----

Petrolde vurgun

Petrolde vurgun
27 Şubat 2018 - 11:26 www.finansgundem.com

Petrol kaçakçılarına yönelik 72 ildeki operasyonda 130 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin devleti 6 ayda 600 milyon lira vergi kaybına uğrattığı açıklandı

Petrol kaçakçılarına yönelik olarak Kocaeli merkezli 72 ilde gerçekleştirilen ‘Vurgun’ adlı operasyonda 130 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, petrol istasyonlarının otomasyon sistemlerindeki satış verilerini silerek devleti 6 ayda 600 milyon lira vergi kaybına uğrattıkları belirlendi. Körfez Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde takibe alınan petrol şirketlerine, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı tarafından operasyon düzenlendi. ‘Vurgun’ adı verilen operasyon kapsamında 72 ilde 130 kişi gözaltına alındı.

Her yolu denemişler

803 petrol istasyonu, 10 petrol dağıtım ve 3 otomasyon yazılım firmasında arama yapılarak incelemede bulunuldu.

Yapılan çalışma sonucu, ithal edilen petrolün, dağıtıcı ve bayilik lisansına sahip firmalar tarafından faturasız olarak piyasaya sürüldüğü, düzenlenen faturaların ise şirketlerin gider olarak göstermesi amacıyla komisyon karşılığında satıldığı, petrol dağıtım şirketleri ve bayilerinde kurulu bulunan otomasyon ve yazarkasa sistemlerine dışarıdan müdahale edilerek satış verilerinin silindiği belirlendi.

Bu yolla 6 aylık süre içerisinde devletin 600 milyon lira vergi kaybına uğratıldığı tespit edildi. Emiyetteki işlemleri süren şüphelilerden 20’si ‘örgütlü olarak petrol ve vergi kaçakçılığı yaptıkları’ suçlamasıyla Körfez Adliyesi’ne sevk edildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)