BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrolde 'stok' rallisi----

Petrolde 'stok' rallisi

Petrolde 'stok' rallisi
20 Nisan 2016 - 21:22 www.finansgundem.com

Petrol, ABD'de petrol üretiminin düştüğünü gösteren veri sonrası, dört ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı

Petrol, ABD'de petrol üretiminin düştüğünü gösteren veri sonrası, dört ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı.

Petrol vadelileri, New York'ta yüzde 3.6 kadar yükseldi. ABD Enerji Enformasyon Enstitüsü raporuna göre petrol üretimi geçtiğimiz hafta günlük 8.95 milyon varile düştü. Irak Petrol Bakanı Yardımcısı Fayyad Al-Nima, OPEC üyülerinin ve diğer petrol üreticilerinin büyük olasılıkla Mayıs ayında Rusya'da toplantı düzenlemeyi planladığını söyledi.

Boston'da John Hancock hisse senedi portföy yönetyicisi John Hancock, "Sondaj kulesi sayısındaki düşüşün üretimdeki etkisi büyük olmaya başladı." dedi ve " Üretim zaten geçtiğimiz seviyenin zirvesinden 600,000 varil az ve daha da aşağı gidecek. Piyasadaki yeniden dengelenme oluşmaya başlıyor." diyerek görüş bildirdi.

Pazar günü Doha'da büyük üreticilerin üretimin dondurulmasına ilişkin yürüttüğü görüşmeler, Suudi Arabistan'ın aralarında üretimi sınırlamayı reddeden İran'ın da bulunduğu diğer üreticilerin de katılmaması durumunda üretimi dondurmayacağı konusundaki ısrarını sürdürmesinin ardından başarısızlıkla sonuçlandı. Kuveyt'teki petrol işçilerinin greve gitmesi fiyatlardaki düşüşü sınırladı.

Vadesi Çarşamba günü olacak olan Mayıs vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex piyasasında saat 13:17'de 1.42 dolar yükselerek 42.50 dolara yükseldi. Daha aktif Haziran kontratı 1.39 dolar yükselerek varil başına 43.86 dolara ilerledi.

Haziran vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 1.56 dolar ya da yüzde 3.5 yükselerek varil başına 45.59 dolara kadar yükseldi. Kontrat, 26 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesi olan 45.82 seviyesine kadar çıktı. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a göre 1.73 dolar primli işlem gördü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)