BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol OPEC ile yükseliyor----

Petrol OPEC ile yükseliyor

Petrol OPEC ile yükseliyor
09 Şubat 2015 - 20:32 www.finansgundem.com

Petrol, ABD’de sondaj çalışmalarındaki yavaşlamanın şirketlerin petrol üretimini düşürdüğü spekülasyonunu desteklemesi ile yükseliyor

Petrol, OPEC'in 2015 yılı geneli için ABD üretim tahminini düşürmesinin ardından yükseliyor.

Petrol vadelileri, geçtiğimiz hafta yüzde 7.2 artış göstermesinin ardından, New York'ta yüzde 3.8 değer kazandı. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi olmayan ülkeler için arz tahminini günlük 400 bin varil kadar aşağı çekti.

Petrol, ABD üreticilerinin 30 yıldan uzun bir sürenin en hızlı üretimini gerçekleştirmesi ile geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 50 geriledi. OPEC, pazar payı için mücadele etmeyi sürdüreceği sinyali vererek üretimin düşürülmesi çağrılarını yanıtsız bıraktı. Baker Hughes'un 6 Şubat tarihli verilerine göre, Amerikalı petrol sondajcıları aktif durumdaki kulelerinin sayısını 3 yılın en düşük seviyesine indirdi.

Sydney’deki CMC Markets baş stratejisti Ric Spooner, “Piyasanın fiyatlandırmada, ABD’nin önümüzdeki aylarda kaya petrolü üretimini düşürme olasılığına büyük ağırlık vermeye başladığı yönünde işaretler görüyoruz” dedi.

Mart vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, 1.60 dolar kadar yükselerek Nymex elektronik işlemlerde yerel saatle 11:22'de varil başına 53.29 dolara geldi. Kontrat 6 Şubat’ta 1.21 dolar artış ile 51.69 dolar oldu. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 74 yukarısında seyrediyor.

Mart vadeli Brent petrolü kontratı, Londra merkezli ICE Futures  Europe borsasında 65 sent yükselerek varil başına 58.45 dolardan alıcı buldu. Kontrat 6 Şubat’ta 1.23 dolar artış ile 57.80 dolara ulaştı. Avrupa gösterge petrolü ile WTI arasındaki fark 5.16 dolar seviyesinde.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)