BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol haftanın son gününe düşüşle başladı----

Petrol haftanın son gününe düşüşle başladı

Petrol haftanın son gününe düşüşle başladı
24 Kasım 2023 - 07:23 www.finansgundem.com

Küresel gösterge Brent, önceki iki seansta yüzde 1,3 düştükten sonra varil başına 81 doların üzerinde sabit kalırken, ABD ham petrolü, Şükran Günü tatilinin ardından varil başına 77 doların altında kaldı ve düşüşünü sürdürdü

Petrol, OPEC+ ittifakının, üretim kotaları konusundaki anlaşmazlığın ortasında kritik bir toplantıyı ertelemek zorunda kalması ve grubun gelecek yılki üretim politikası üzerinde belirsizlik yaratmasının ardından düşüşünü sürdürdü.

Küresel gösterge Brent, önceki iki seansta yüzde 1,3 düştükten sonra varil başına 81 doların üzerinde sabit kalırken, ABD ham petrolü, Şükran Günü tatilinin ardından varil başına 77 doların altında kaldı.

PETROLDE ÜRETİM BELİRSİZLİĞİ

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün fiili lideri olan Suudi Arabistan ve müttefikleri, Afrikalı üyelere yönelik üretim kotaları konusunda bir anlaşmazlığın ortasındalar. Başlangıçta bu hafta sonu için planlanan toplantı 30 Kasım'a ertelendi ve yüz yüze oturum yerine çevrimiçi bir oturum olacak.

Petrol fiyatları Eylül ayının sonundaki zirvesine göre yaklaşık yüzde 16 düşüşle arka arkaya aylık kayıplara doğru ilerliyor. Düşüş, OPEC+ üyesi olmayan ülkelerden gelen arzın arttığına, ABD stoklarının arttığına ve İsrail-Hamas savaşının yarattığı primin azaldığına dair işaretlerden kaynaklandı. Bu arada Uluslararası Enerji Ajansı piyasanın gelecek yıl tekrar fazlaya gireceğini öngörüyor.

PETROLDE GELECEK SENEDE GÖRÜNTÜ GRİ

SDIC Essence Futures Co.'nun Pekin merkezli baş enerji analisti Gao Mingyu, "Gelecek yıl talep artışı üzerinde kara bulutlar beliriyor, bu nedenle piyasanın daha güçlü arz kısıtlamalarına ihtiyacı var" dedi.

Gecikmeden önce yatırımcılar, Suudi Arabistan'ın tek taraflı olarak günde 1 milyon varillik kesintiyi uzatacağını duyurmaya hazırlandığını düşünüyorlardı. Ayrıca Riyad'ın ekstra kısıtlamalarla diğer üyeleri de kendilerine katılmaya yönlendirebileceğine dair tahminler vardı, ancak tartışma bu sonucu şüpheye düşürdü.

ANZ Group Holdings Ltd. analisti Jack Chambers bir notta "Yatırımcılar bir anlaşmanın hâlâ mümkün olup olmadığını değerlendiriyor. Bu olayın ötesinde, ABD petrol stoklarının artmasıyla birlikte temel gelişmeler düşüş yönünde oldu" dedi.

Çin'in petrol talebindeki büyüme düşebilir

 

Petrolde düşüş serisi 4 haftaya ulaştı

 

AB'den Rusya'yı üzecek haber: Petrol tankerleri engellenebilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)