BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol fiyatları sert düştü----

Petrol fiyatları sert düştü

Petrol fiyatları sert düştü
01 Ekim 2013 - 21:15 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları ABD hükümetinin kapanmasının ardından petrol talebinin düşeceği söylentileriyle geriledi

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları ABD hükümetinin bütçe anlaşmazlıkları yüzünden kapanmasıyla ekonominin yavaşlayacağı ve petrole olan talebin düşeceği spekülasyonları üzerine geriledi.
Petrol vadelileri bütçe konusunda anlaşma sağlanamaması sonrasında yüzde 1.2'ye varan düşüşler yaşadı. Bu durumun ardından acil bir görüşme planlanmazken, ödemelerin yapılamamaya başlayacağı 17 Ekim öncesinde Cumhuriyetçiler ve Demokratlar ülkenin borç limitinin artırılması konusunda hâlâ anlaşmazlık yaşıyor. Yarın açıklanacak olan verilerde ise ham petrol stoklarının üst üste ikinci haftada yükselmesi bekleniyor.
Kasım vadeli WTI petrolün varil fiyatı 99 sent, yani yüzde 1 düşüşle Nymex elektronik işlemlerde New York saatiyle 12:24'te 101.34 dolaradan işlem gördü. Kontrat dün yüzde 0.5 düşüşle 102.33 dolara kadar gerileyerek 3 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye indi. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 27 altında gerçekleşti. Fiyatlar geçtiğimiz çeyrekte yüzde 6 yükseldi.
Kasım vadeli Brent petrolün vari fiyatı ise 1.37 dolar, yani yüzde 1.3 düşüşle ICE Futures Europe borsasında 107 dolara geriledi. Brent petrol ve WTI petrol arasındaki fiyat farkı 6.04 dolardan 5.66 dolara daraldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)