BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol düşüşünü sürdürüyor----

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol düşüşünü sürdürüyor
11 Eylül 2013 - 10:54 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları Barack Obama'nın Suriye'ye potansiyel bir askeri müdahalenin ertelendiği sinyalini vermesiyle düşmeye devam etti

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları Başkan Barack Obama'nın Kongre'den Suriye'ye askeri müdahale konusundaki oylamayı ertelemesini istemesi üzerine düşüşünü 3. güne taşıdı.
Petrol vadelileri yüzde 0.8 düşerek New York işlemlerinde dün son 3 haftanın en büyük kaybını yaşadı. Obama televizyonda yayımlanan bir röportajında Kongre'den Suriye konusunda askeri müdahaleye yönelik karar konusunda oylamayı ertelemesini istediğini açıkladı. Interfax haber ajansına göre Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad elindeki kimyasal silahları teslim etmeye yönelik bir Rus planını kabul etti.
Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Herşey başkan Obama'nın konuşmasıyla alakalı. ABD saldırısına ve buna karşı olabilecek potansiyel bir cevaba yönelik bilinmezliği azalttı. Piyasa saldırı haberini sindirmesinin ardından yeniden volatil olacaktır" yorumunu yaptı.
Ekim vadeli WTI petrolün varil fiyatı 86 sente varan düşüşle 106.53 dolara kadar gerilemesinin ardından Singapur saatiyle 15:03'te 107.23 dolar oldu. Kontrat dün yüzde 1.9 düşerek 107.39 dolara inmiş ve 4 Eylül'den bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 21 altında gerçekleşti.
Ekim vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 45 sent yükselişle ICE Futures Europe borsasında 111.70 dolardan işlem gördü. Brent petrol ve WTI petrol arasındaki fiyat farkı 4.47 dolar olarak gerçekleşti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)