BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPetrol devlerine şok soruşturma----

Petrol devlerine şok soruşturma

Petrol devlerine şok soruşturma
15 Mayıs 2013 - 18:51 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu dünyaca ünlü petrol şirketlerini niçin baskı altına aldı? İddialar neler?

Avrupa'da petrol piyasasında faaliyet gösteren birçok şirketinin ofisi, Avrupa Komisyonu'nun baskınıyla karşı karşıya kaldı. Avrupa Komisyonu, petrol devlerinin "çarpık fiyat" uyguluyor olabileceklerine ilişkin endişelerinin olduğunu söyledi.
Şirketlerin isimlerini vermekten kaçınan Komisyon, baskınların şirketlerin, itham edildikleri iddialarla suçlu oldukları anlamına gelmediğini belirtti. BP, Royal Dutch Shell, Norveçli Statoil ve fiyatlama kurumu Platts, soruşturmalar üzerinde yetkililer ile çalıştıklarını teyit etti.
Soruşturma, petrol, rafine ürünler ve biyoyakıtlardakifiyatlama uygulamalarına odaklanıyor. Komisyon, fiyatlardaki ufak bir oransızlığın dahi ham petrol fiyatlarında çok büyük etkisinin olabileceğini ve tüketicilere zarar verebileceğini söyledi.
Şirketlerin, bazılarını fiyatlama sürecine dahil olmasını önleyip önlemediğini araştıran Avrupa Komisyonu, "Bu tür bir davranışa girişildiyse, bu, kartelleri, sıkılaştırmacı şirket uygulamalarını ve baskın piyasa pozisyonlarını yasaklayan antitröst kurallarının ihlali anlamına gelir" açıklamasında bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)