BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol dalgalı seyrediyor----

Petrol dalgalı seyrediyor

Petrol dalgalı seyrediyor
17 Mayıs 2013 - 10:06 www.finansgundem.com

Batı Teksas petrolü, son bir haftanın en hızlı çıkışını yaptıktan sonra dalgalı seyrediyor

Batı Teksas petrolü, dün son bir haftanın en hızlı çıkışını gerçekleştirdikten sonra, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor. OPEC'in, Asya rafinerilerindeki artan talebi karşılamak için petrol ihracatını artırması bekleniyor.
Vadeli kontratlar New York'ta dalgalandı ve son bir ayda ilk kez haftalık kayba doğru yönlendi. Tanker takipçisi Oil Movements'ın dünkü raporuna göre, Petrol İhrac Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC), günlük ihracatını 1 Haziran'da sona erecek dört haftada, 23.87 milyon varile çıkaracak. Bu rakam, 4 Mayıs'ta biten dönemde günlük 23.65 milyon varildi. Bloomberg News'un anketine göre, Batı Teksas petrolü önümüzdeki hafta, zayıf ekonomik büyümenin akaryakıt talebini azalatacağı endişesi ile, değer kaybedebilir.
Sydney'de CMC Markets şef piyasa analisti Ric Spooner, "Bandın alt sınırı, 92.20 dolar civarındaki 200 günlük hareketli ortalama ile tanımlanıyor," dedi ve "Piyasa, Orta Doğu'da arz sıkıntısı yaratabilecek önemli bir gelişme olmazsa, petrol 98 dolar ile 100 dolar aralığına çıkmakta zorlanacak" şeklinde görüş bildirdi.
Haziran vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 10 sent yükselerek, Singapur saati ile 14:12'de varil başına 95.26 dolara geldi. Tüm kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, 100 günlük ortalamasının yüzde 17 altındaydı. Fiyatlar dün 86 sent yükselerek 95.26 dolar ile 13 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Kontrat bu hafta yüzde 0.9 düştü.
Temmuz vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 12 sent düşerek varil başına 103.66 dolara geriledi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas petrolü arasındaki fiyat farkı, dünkü seviyesi olan 8.64 dolardan 8.15 dolara geriledi. Bu fark 15 Mayıs'ta 9.38 dolardan kapanarak 26 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)