BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol 5 ayın en yükseğinden düştü----

Petrol 5 ayın en yükseğinden düştü

Petrol 5 ayın en yükseğinden düştü
21 Nisan 2016 - 21:36 www.finansgundem.com

Petrol, ABD stoklarının yükselmesi ve üretici ülkelerin üretimi dondurmada anlaşma sağlayamayacağı spekülasyonlarıyla geriledi

Petrol, ABD stoklarının yükselmesi ve üretici ülkelerin üretimi dondurmada anlaşma sağlayamayacağı spekülasyonlarıyla, yaklaşık beş ayın zirvesinden düştü.

Petrol vadelileri, New York'ta yüzde 2.6 kadar düştü. Petrol arzı, ABD Enerji Enformasyon (EIA)İdaresi'nin raporuna göre, geçtiğimiz hafta 1930'dan beri en yükseği olan 538.6 milyon varile yükseldi. Petrol, dün EIA'nın petrol üretiminin 18 ayın en düşüğüne gerilediğini söylemesiyle yükselmişti. Suudi Arabistan Petrol Bakanı'nın danışmanı Al-Muhanna, üretici ülkeler arasında hala anlaşma sağlanabileceğini belirtti.

Connecticut merkezli Tradition Energy kıdemli analisti ve brokerı Gene McGillian, "Piyasa güçlü rallinin ardından soluklanıyor. Stoklarda büyük bir petrol fazlalığı mevcut." dedi.

Katar'ın başkenti Doha'da Pazar günü arzın dondurulması için büyük petrol üreticileri tarafından gerçekleştirilen toplantı, Suudi Arabistan'ın, şimdilik üretimi sınırlamayacağını açıklayan İran dahil tüm OPEC ülkelerinin katılımı olmazsa üretimi dondurmayacağı konusuna ısrarcı olmasından dolayı başarısızlıkla sonuçlandı. Petroldeki düşüş ABD'deki aktif sondaj kulesi sayısını Kasım 2009'dan beri en düşük seviyesine indirdi.

Haziran vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında saat 13:12 itibariyle yüzde 1.8 düşerek varil başına 43.40 dolara geriledi. Vadesi Çarşamba günü dolan kontrat, yüzde 3.8 yükselerek, 42.63 dolar ile 25 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 11 altındaydı.

Haziran vadeli Brent petrolü, Londra'da ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 1.9 düştü ve variş başına 44.92 dolara geriledi. Fiyatlar dün yüzde 4 yükselerek 25 Kasım'dan beri en yüksek seviyesi olan 45.80 dolara ilerlemişti. Küresel gösterge, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 1.52 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)