BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol 10 ayın en yükseğine çıktı----

Petrol 10 ayın en yükseğine çıktı

Petrol 10 ayın en yükseğine çıktı
08 Haziran 2016 - 20:23 www.finansgundem.com

Petrol, ABD'de petrol stoklarının düştüğünü gösteren verinin ardından 10 ayın en yüksek seviyesine yükseldi

Petrol, sanayi versinin ABD petrol stoklarının düşerek, küresel fazlalığı azalttığını göstermesiyle, New York'ta 10 ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine yükseldi.

Bugün açıklanan ABD Enerji Enformasyon İdaresi raporuna göre, ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 3.23 milyon varil azaldı. Rapor, Bloomberg'in anketiyle pararlel sonuçlandı. Petrol vadelileri, raporun benzin ve distile yakıt stoklarının beklenmedik bir şekilde yükseldiğini göstermesinin ardından, kısa bir süre günün zirvesinden düştü.

Petrol, beklenmeyen kesintiler ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) limitsiz üretim politikasının baskısı altındaki ABD'deki üretimde devam eden düşüşün etkisiyle, Şubat ayındaki 12 yılın düşük seviyesinden yaklaşık yüzde 90 yükseldi. Hükümetin açıkladığı verilere göre, Amerika'da benzin tüketimi, perakende benzin fiyatının 10 yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine inmesinin tüketimi artırması ile birlikte, bu yıl rekor seviyeye tırmanmaya hazırlanıyor.

Toronto'da Manulife Asset Management Ltd. kıdemli hisse senedi analisti Caven Yie, "Beklentilerimiz stokların çekilmeye devam edeceği yönünde." dedi ve "Arz ve talebin dengeye daha da yaklaşacağını ve bunun da yıl sonunda petrol fiyatlarının yükselmesiyle sonuçlanacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında saat 12:01 itibariyle 66 sent ya da yüzde 1.3 yükselerek varil başına 51.02 dolara ilerledi. Kontrat, 16 Temmuz'dan beri en büyük gün içi seviyesi olan

Ağustos vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 83 sent ya da yüzde 1.6 yükselerek varil başına 52.77 dolara geldi. Kontrat, 12 Ekim'den beri en yüksek seviyesi olan 52.54 dolara dokundu. Küresel gösterge Brent petrolü, Ağusstos vadeli WTI'a kıyasla 54 sent primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)