BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeskov: Siyasi nedenlerle yapılan aşı ayrımcılığı kabul edilemez----

Peskov: Siyasi nedenlerle yapılan aşı ayrımcılığı kabul edilemez

Peskov: Siyasi nedenlerle yapılan aşı ayrımcılığı kabul edilemez
08 Temmuz 2021 - 17:14 www.finansgundem.com

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşılar ve üreticilerine karşı ayrımcılığın demokratik toplum için kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugünkü basın toplantısında Brüksel'in Rusya'yı Avrupa Kovid-19 sertifikaları sistemine entegre etme olasılığına ilişkin girişimini değerlendirdi.

Peskov, “Aslında farklı pozisyonların olabileceği açık, şu ana kadar Avrupa Ajansı'nın Sputnik'imizi tanımadığı ortada. Bu yöndeki çalışmalar sürüyor. Evet, çalışmalar zahmetli ve zor” dedi.

Peskov, “Rusya’nın diğer ülkelerin aşı sertifikalarını kabul edip etmeyeceği” şeklindeki soruya, “Her şey detaylara bağlı, Moskova bunları görüşmeye hazır” yanıtını verdi.

Kremlin sözcüsü, Rus aşısının, sorunun ‘siyasi veya lobicilik önyargıları’ olmadan çözülmesi durumunda Avrupa'da tanınacağını belirterek, “Elbette, bu alanın siyasileştirilmesine, lobicilerin faaliyetlerine ve haksız rekabete karşıyız” diye konuştu.

Rusya’da Gamaleya Araştırma Merkezi’nin Kovid-19’a karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından incelenmesi sürüyor. Bu sürecin ne kadar süreceği bilinmiyor.

Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, daha önce AB yetkililerine Rusya ve Çin'de geliştirilen Kovid-19 aşılarını onaylamama çağrısı yapmıştı.

Peskov: Halkın yüzde 60'ını sonbahara kadar aşılama hedefine ulaşamayacağız

 

Peskov: Rusya'daki salgın durumu iyiden ziyade kötü

 

Aşılananlarda en yaygın görülen Kovid-19 semptomları belirlendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)