BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeskov: Batı güvenlik garantisi meselesini görmezden geliyor----

Peskov: Batı güvenlik garantisi meselesini görmezden geliyor

Peskov: Batı güvenlik garantisi meselesini görmezden geliyor
07 Şubat 2022 - 15:02 www.finansgundem.com

Putin'in Macron'u ağırlaması öncesi açıklama yapan Dmitriy Peskov, son günlerde Rusya'nın talep ettiği güvenlik garantileri meselesini görmezden gelen Batı ile Moskova arasındaki gerilimin sürdüğünü söyledi.


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a, günlük basın toplantısında, "Rusya ile Batı arasındaki gerilimin derecesinin son günlerde azaldığı söylenebilir mi" sorusu soruldu. Peskov, "Öncelikle, güvenlik garantileri konusunda son günlerde yeni bir şey olmadığını söylemek gerekir. Batılı muhataplarımız, bu konuyu anmamayı tercih ediyor" açıklamasını yaptı.

Sözcü, 'Batı'nın bu konu yerine, var olduğuna inandığı, Rusya'nın Ukrayna'ya yaklaşan saldırısıyla ilgili sorunu son derece büyük bir heyecanla ele almayı tercih ettiğinin' altını çizerek devam etti:

Burada da bir tür sessizlikten söz etmek pek mümkün değil. Bu konuda hem ABD'den hem de Avrupa başkentlerinden her gün çeşitli açıklamaların geldiğini duyuyoruz. Dolayısıyla son derece gerilimli atmosfer sürüyor.

'Görüşmeden dönüm noktası çıkmaz'

Putin'in Macron'la bugün Moskova'da yapacağı görüşmeden söz eden Peskov, 'görüşmenin uzun süreli ve içerik bakımından kapsamlı olmasını beklediklerini, ama sonucu bakımından belirleyici dönüm noktaları beklemenin pek mümkün olmadığını' ifade etti. Kremlin Sözcüsü, "Emmanuel Macron, şu anda AB dönem başkanı olan ülkeyi yönetiyor. Bu, çok önemli. Elbette durum, tek bir görüşmede belirleyici 'dönüm noktaları' beklenemeyecek kadar karmaşık" şeklinde konuştu.

Başkanların görüşmesinin saat 17:00 sıralarında başlayacağını bildiren Peskov, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleneceğini de söyledi. Peskov, Macron'un Moskova'ya gelmesinin 'çok önemli bir ziyaret' olduğunun altını çizdi.

Macron'dan arabuluculuk ziyaretleri

Macron-Johnson görüşmesinde gündem Rusya

Peskov: Putin herkesle görüşmeye hazır

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)