BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeru'da başbakan ve tüm kabine istifa etti----

Peru'da başbakan ve tüm kabine istifa etti

Peru'da başbakan ve tüm kabine istifa etti
07 Ekim 2021 - 02:38 www.finansgundem.com

Peru'da Başbakan Bellido ve kabinenin tamamının istifa ettiği duyuruldu. İstifanın kabul edildiğini dile getiren Devlet Başkanı Castillo, "Yaptığı hizmetler için teşekkür ederim. Yeni kabinenin bu gece yemin edeceğini sizlere bildirmek istiyorum" dedi

Peru Devlet Başkanı Pedro Castillo, Başbakan Guido Bellido dahil kabinesinin tamamının istifa ettiğini doğrulayarak, yeni kabinenin bu gece yemin edeceğini belirtti.

Başbakanın istifasının kabul edildiğini dile getiren Castillo, "Yaptığı hizmetler için teşekkür ederim. Yeni kabinenin bu gece yemin edeceğini sizlere bildirmek istiyorum." dedi. İki ay süren Bellido kabinesini 'siyasi istikrarsızlık' nedeniyle eleştiren Castillo, yeni hükümetin daha ılımlı olacağını umduğunu ifade etti.

Bellido, istifa mektubunda, "Kurumla ilgili tüm görevleri yerine getirdikten sonra, talep ettiğiniz üzere Bakanlar Kurulu Başkanlığı görevimden geri dönülemez şekilde istifamı yerine getiriyorum." ifadelerini kullandı.

Ülkede yeni kabinenin bu gece yerel saatte 20.00'de yemin etmesi bekleniyor.

Peru'da, devlet başkanlığı seçimini kazanan Castillo, 28 Temmuz'da parlamentoda yemin etmişti.

BELLİDO'NUN İSTİFASI

Castillo gibi Bellido da Marksist-Leninist Özgür Peru partisinin bir üyesi. Ancak Bellido, pragmatik olarak tanımlanan Castillo'ya kıyasla daha sola yakın biri olarak görülüyordu.

Mali piyasaların yerel borsa açılınca haberlere tepki vermesi bekleniyor. Bellido'nun temmuz ayı sonlarında atanması, para birimini zayıflatmıştı. Para birimi, bugün ABD doları karşısında rekor düşük seviyesine yaklaşmıştı.

Sağcı Accion Popular'ın bir üyesi olan Kongre Başkanı Maria del Carmen Alva, Twitter'da Castillo'nun Bellido'yu değiştirme kararını desteklediğini söyledi.

Bellido, gençliğinde Maocu bir isyanın parçası olduğu iddiasıyla Kongre tarafından resmi bir duruşmada sorgulanan Çalışma Bakanı'nı savunmuş, Kongre'nin Çalışma Bakanı Iver Maravi'yi kınaması halinde tüm kabineyi güven oylamasına sunacağını söylemişti.

Castillo ise, "Güven oyları, siyasi istikrarsızlık yaratmak için kullanılmamalıdır" demişti.

Peru Dışişleri Bakanı istifa etti

 

Japonya’da Başbakan Suga kabinesi istifa etti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)