BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeres'ten İsrail-Filistin müzakereleri açıklaması----

Peres'ten İsrail-Filistin müzakereleri açıklaması

Peres'ten İsrail-Filistin müzakereleri açıklaması
07 Mayıs 2014 - 00:09 www.finansgundem.com

İsrail Cumhurbaşkanı Peres, Filistin ile İsrail arasında askıya alınan barış görüşmelerine yönelik açıklamalarda bulundu

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İsrail’in 66'ncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle ülkede görev yapan yabancı ülke büyükelçilerine cumhurbaşkanlığı köşkünde verdiği resepsiyon verdi.

Peres, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Filistin ve İsrail arasında askıya alınan barış görüşmelerine ilişkin şunları kaydetti:

"Barışı sizler de en az bizler kadar önemsiyorsunuz. Gazze, bugün barış önündeki en büyük engeldir. Ortadoğu Dörtlüsü Quartet’in (BM, ABD, Rusya ve Avrupa Birliği) eğer şartlarını kabul ederlerse birleşmelerine (Hamas ve Fetih) karşı değiliz. Diplomasi, inanıyorum ki süreci kolaylaştırarak umut verici bir şekilde hiç bilinmeyen bir anda yolları yapabilir."

İsrail'in barış arayışlarına devam edeceğine dikkati çeken Peres, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umutlarımızı kaybetmemeliyiz, müzakereleri sürdürmeliyiz. İnanıyorum ki müzakereler kesildi ama durmadı. Müzakereleri yenilemeliyiz ve inanıyorum ki yenilenecek, hiçbirimizin bundan daha iyi bir alternatifi yok. Hiçbirimiz diğer taraf olmadan bir barış yapamayız. Barış yaparken aranızda farklılıklar olabilir ve açılış pozisyonunun nihai sondaki gibi olması normaldir."

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman ise Hamas’ın Ortadoğu Dörtlüsü Quartet’ın üç şartını yerine getirmesini beklediklerini söyledi.

Liberman, "Şiddeti bırakmalılar, İsrail devletini tanımalılar, bundan önceki tüm imzalanan anlaşmaları kabul etmeliler. Buna ek olarak iki konuda Filistinlilere taviz verilemez. İsrail’in Yahudilerin anavatanı olduğu ve ayrılan Filistinlilere sözde geri dönüş hakkı" dedi.

Hamas ile Fetih birleşmesi sonrası Filistin’de yapılacak seçimler sonucunda tüm Batı Şeria’yı Hamas’ın ele geçireceğini ileri süren Liberman, "Batı Şeria’nın yeni bir Gazze olmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)