BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPerakende satışlar, bir yılın ardından artış gösterdi----

Perakende satışlar, bir yılın ardından artış gösterdi

Perakende satışlar, bir yılın ardından artış gösterdi
15 Kasım 2019 - 10:25 www.finansgundem.com

Son bir yıl içinde sert daralma gösteren perakende satışlar, Eylül ayında yıllık %2,7 artış yaşadı.

Aylık bazda %0,6 ve yıllık bazda %2,7 artış gösteren satışlar, bir yılın ardından ilk defa pozitif geldi. Hafta içinde açıklanan sanayi üretimindeki artışın perakende sektörüne de yansıdığı görülüyor ve ekonomide önemli etkiye sahip iki göstergenin de son ayda yükseliş yaşaması dengelenme sürecinin iyi ilerlediğini gösteriyor.
TÜİK verilerine baktığımızda;

Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2019 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,7 arttı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %4,7, otomotiv yakıtı satışları %4,4 artarken, gıda, içecek ve tütün satışları %2 azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2019 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %0,6 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %0,7, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %0,6, otomotiv yakıtı satışları %0,7 arttı.

Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2019 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %11,2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %16,1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %12,3, otomotiv yakıtı satışları %1,8 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2019 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %1,2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %1,2, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %2,1 artarken, otomotiv yakıtı satışları %1 azaldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)