BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPelosi'nin eşine gerçekleşen saldırıda polis ihmali----

Pelosi'nin eşine gerçekleşen saldırıda polis ihmali

Pelosi'nin eşine gerçekleşen saldırıda polis ihmali
03 Kasım 2022 - 00:16 www.finansgundem.com

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşi Paul Pelosi'nin evinde saldırıya uğradığı olayın güvenlik kameralarına canlı olarak yansıdığı ancak polis tarafından geç fark edildiği belirtildi.

ABD Kongre Polisinden (USCP) alınan bilgilere göre, saldırgan David Wayne Depape’nin Pelosi’nin evine girerken dışardaki güvenlik kameralarına yakalandığı ve canlı olarak USCP Komuta Merkezine aktarıldığı kaydedildi.

Fakat ülkedeki önemli noktalarda bulunan 1800 civarındaki güvenlik kamerası görüntülerini canlı takip edebilen komuta merkezi personelinin, saldırganın Pelosi’nin evine girişini gözden kaçırdığı belirtildi.

Saldırıdan sonra olay yerine gelen polis araçlarını fark eden bir personelin olayı amirlerine bildirdiği, kayıtların izlenmesiyle saldırganın çekiç yardımıyla kapıyı kırarak Pelosi’nin evine girdiğinin görüldüğü aktarıldı.

Komuta merkezine gelen güvenlik kamerası görüntülerinin personel tarafından dönüşümlü olarak izlendiğini ifade eden kaynaklar, saldırının olduğu gün Nancy Pelosi’nin California’da olmadığının bilinmesi nedeniyle evinin etrafındaki kameralara öncelik verilmediğinin düşünüldüğünü belirtti.

Ayrıca, saldırganın evin arka kapısının camını kırdıktan sonra hiçbir güvenlik alarmının çalmadığı bilgisi de paylaşıldı.

USCP’den yapılan yazılı açıklamada, olaydan sonra tüm güvenlik zafiyetiyle ilgili incelemelerinin gözden geçirildiği ve Kongre liderlerinin aileleri için ek koruma sağlanmasının düşünüldüğü bildirildi.

Şüpheli Depape, 28 Ekim’de Paul Pelosi'nin San Francisco’daki evine girmiş, Pelosi'yi kafasına çekiçle vurmak suretiyle ağır yaralamıştı.

Gözaltına alınan 42 yaşındaki Depape hakkında, ABD devlet görevlisini hedef aldığı için 20 yıl, eşine yönelik saldırı için de 30 yıla kadar hapis cezası istenebileceği kaydedilmişti.

San Francisco'daki Yüksek Mahkeme de, dün, Nancy Pelosi'nin evine zorla girmek, kocasını darbetmek ve Temsilciler Meclisi Başkanı'nı kaçırmaya çalışmakla suçlanan şüphelinin kefaletsiz yargılanmasına hükmetmişti.

Pelosi'nin evine saldıran Depape için tutuklu yargılama kararı

 

Pelosi'nin eşine saldırı panikletti: Birileri ölecek!

 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’nin eşi saldırıya uğradı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)