BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPelosi'den korona yardım paketi bütçesini yarıya indirme teklifi----

Pelosi'den korona yardım paketi bütçesini yarıya indirme teklifi

Pelosi'den korona yardım paketi bütçesini yarıya indirme teklifi
19 Ağustos 2020 - 04:55 www.finansgundem.com

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili Başkanı Pelosi, yardım paketi üzerinde anlaşma sağlanması amacıyla Cumhuriyetçilere orta yolu gösterdi

ABD Temsilciler Meclisi’nin Başkanı Nancy Pelosi, Salı günü Politico’ya verdiği röportajda Kongre’deki Demokratlar’ın Corona virüsü yardım paketi için tekif ettikleri bütçeyi yarıya indirmeye sıcak baktıklarını söyledi.

‘‘Anlaşmaya varmayı denemeliyiz. Şu an ihtiyaçların karşılanması için teklifimizi yarıya indirmeye razıyız’’ diyen Pelosi, ''Ocak ayında yeniden görüşeceğiz, ancak şimdilik teklifi yarıya indirebiliriz’’ diye konuştu.

Temsilciler Meclisi’ndeki üst düzey Demokrat yardımcılarından biri bu açıklamanın Pelosi’nin konuyla ilgili duruşunda bir değişikliğe işaret etmediğini, ancak Beyaz Saray’a ve Cumhuriyetçiler’e orta yolda buluşma konusunda yaptığı çağrıyı tekrarlar nitelikte olduğunu söyledi.

Pelosi, bir anlaşmaya varmak için Kongre’nin, federal devletin faaliyetlerini sürdürebilmesine olanak sağlayacak gelecek mali yılın bütçesini onaylayacağı Eylül ayının sonuna kadar beklemeyi istemediğini de belirtti.

Demokratlar liderliğindeki Temsilciler Meclisi, Mayıs ayında 3 trilyon dolarlık bir Corona virüsü yardım paketini onaylamıştı. Demokratlar bu miktarı 1 trilyon dolar indirmeyi teklif etmiş, ancak Beyaz Saray öneriyi reddetmişti. Cumhuriyetçiler’in önerdiği yardım paketiyse 1 trilyon dolar değerinde. 2 trilyon dolarlık fark, okulların yeniden açılması için bütçe ayrılması, eyaletler ile yerel yönetimlere yardım ve işsizlik ödemeleri konusundaki anlaşmazlıklardan kaynaklanıyor.

Başkan Donald Trump ayrıca pakette Posta Hizmetleri için ek bütçe istenmesine karşı çıkmıştı.

ABD’de yeni Corona virüsü yardım paketinde anlaşma umudu, Kongre’nin 14 Ağustos Cuma günü tatile girmesiyle son bulmuştu.

Çalışmalarına ara veren Kongre üyeleri gelecek aya kadar toplanmayacak. Ancak hem Demokrat hem Cumhuriyetçi Parti liderleri, acil bir anlaşma durumunda üyelerini Kongre’ye çağırabileceklerini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)