BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPekin-İstanbul arası pırlanta kaçakçılığı----

Pekin-İstanbul arası pırlanta kaçakçılığı

Pekin-İstanbul arası pırlanta kaçakçılığı
13 Haziran 2020 - 09:41 www.finansgundem.com

Çin’den kaçak yollarla İstanbul’a getirdikleri değerli taş ve lüks tekstil ürünlerini Kapalıçarşı’da sattığı belirlenen bir şebeke çökertildi. Yakalanan 14 şüpheli arasında 4 gümrük memuru ile 2 gümrük müşaviri de bulunuyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Pekin-İstanbul hattı üzerinde yapılan kaçakçılığın önlenmesine yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında lüks tekstil markalarının taklit ürünleri ile yine taklit lüks çanta ayakkabı ve değerli taşları Çin’den İstanbul’a getiren bir şebeke tespit edildi.

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri, şebekeyi altı ay süreyle izlemeye aldı. Ekipler, yapılan teknik ve fiziki takiplerde şebekenin, Pekin üzerinden getirilen ürünleri, Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı’ndan 2 gümrük müşaviri aracılığıyla 4 gümrük muayene memuruna rüşvet vererek Türkiye’ye soktuğunu belirledi.

Şebeke üyelerinin depolarına geçen hafta yapılan baskınlarda 2 milyon 500 bin lira tutarında kaçak değerli taş ve imitasyon ürün ele geçirildi. Kapalıçarşı’daki dükkânlarına yapılan baskınlarda ise şebeke üyesi 6 esnaf, 2 gümrük müşaviri ve 4 gümrük muayene memuru gözaltına alındı.   

Gümrük müşavirlerinin şebekeye ücret karşılığında yardım edip gümrük muayene memurlarıyla şebeke üyeleri arasındaki bağlantıyı para karşılığında kurdukları belirlenirken, gümrük muayene memurlarının ise yüksek miktarda rüşvet karşılığında kaçak ürünlerin gümrükten geçişine göz yumdukları ileri sürüldü.

14 şüpheli gözaltında

Polis ekipleri, İstanbul Havalimanı, Başakşehir, Fatih ve Güngören’de düzenlediği baskınlarda 14 şebeke üyesini yakalayıp gözaltına aldı.

14 şüpheli arasında yer alan 4 gümrük muayene memurunun adreslerinde ve özel araçlarında yapılan aramalarda 600 bin lira tutarında döviz ve TL ele geçirilirken, şebeke üyelerinin adreslerinde ise 2 milyon 500 bin lira değerinde 4 bin 123 kaçak imitasyon ürün ile bin 924 gram ağırlığında pırlanta ve kehribar gibi değerli taşlar ele geçirildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)