BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPavel Klimets rüşvet vermekle suçlanıyor----

Pavel Klimets rüşvet vermekle suçlanıyor

Pavel Klimets rüşvet vermekle suçlanıyor
30 Nisan 2019 - 11:55 www.finansgundem.com

Ukraynalı iş adamı Pavel Klimets Moskova'da büyük çapta rüşvet verme suçlamasıyla göz altına alındı.

Kommersant gazetesinin haberine göre Klimts, 12 Nisan'da gözaltı merkezine konuldu. İş adamının avukatlarının karara itiraz ettiği ancak buna rağmen göz altının devam ettiği aktarıldı.

Haberde Klimts'in Moskova'ya Donbas'ta 2014 yılında Ukrayna'da iç savaşın başlamasının ardından kaybettiği mal varlıklarını görüşmek üzere geldiği iddia ediliyor. Kommersant'a konuşan kaynaklar, Klimts'in Donbas'taki mal varlıklarından vazgeçmesi veya değerinin altında satması için teklifler almasından söz ediyor.

İş adamının kime, ne kadar ve ne için rüşvet vermeye çalıştığıyla ilgili bir bilgi ise henüz yok.

Pavel Klimets Kimdir?

Klimets, lisan eğitimi aldığı Donetsk'te doğdu. Okulunu bitirdikten sonra iş hayatına başladı. 2006 yılında Verkhovna Rada'ya üye oldu ve alkol ve tütün pazarının düzenlenmesinde rol aldığı Kiev'e taşındı. Klimets'in ana varlıklarından biri OLYMP şirketler grubu. Ayrıca Atlant inşaat şirketi ve Prime Distillery'nin de sahibi. Klimets'in şirketleri Ukrayna'daki en büyük alkol üreticilerinden biri olarak kabul edildi, ancak şirketleri bir çok kez sahte alkol üretmekle suçlandı.

Donbass'ta yaşana olaylar Ukraynalı iş adamının ticari çıkarlarına ciddi zarar verdi. Klimets Ukrayna'nın en zengin yüz iş adamından biriydi ama geçen yıl Dragon Capital'e göre, serveti sadece 99 milyona kadar düştü.

HABERRUS

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)