BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPaulson altından %27 zarar etti----

Paulson altından %27 zarar etti

Paulson altından %27 zarar etti
07 Mayıs 2013 - 11:52 www.finansgundem.com

Altında geçtiğimiz ay görülen sert düşüş, Paulson Altın Fonu'na yüzde 27 kaybettirdi

Bazı stratejilerinde 2 yıldır süren kayıplarını geri almanın yollarını arayan hedge fonu yöneticisi milyarder John Paulson'ın Altın Fonu'nun geçtiğimiz ay altındaki sert düşüşün ardından yüzde 27 kaybettiği söyleniyor.
Konuya dair bilgisi olan 2 kaynak, kayıpların, büyük oranda Paulson'ın kendi parasından oluşan stratejinin bu yılki zararını yüzde 47'ye yükselttiğini açıkladı. Stratejinin Mart sonunda 700 milyon doları bulunuyordu.
Amerikan ekonomisindeki toparlanmanın hız kazanması, doların yükselmesi ve Fed politika yapıcılarının varlık alımlarının hızını düşürerek, değerli metalin güvenli varlık arayışı kaynaklı taleplerini azaltmasıyla altın, 1980'den bu yana en sert 2 günlük düşüşünü de kaydetmesiyle birlikte geçtiğimiz ay yüzde 7.8 değer kaybetti. Külçe altın üreticileri, yeniden yatırılmış temettüler de dahil olmak üzere yüzde 20 düştü.
Walek&Associates'teki Paulson&Co. sözcüsü Armel Leslie, konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.
Kaynaklardan biri, şirket alımları ve iflaslar gibi kurumsal gelişmelerden kâr elde eden ve altın madencilerinde de bir miktar yatırımı olan Advantage Plus Fund'ın Nisan'da yüzde 0.7 düştüğünü, bu yılsa yüzde 3.9 yukarıda seyrettiğini söyledi. Kaldıraç eklemeden aynı yaklaşımı benimseyen Advantage Funf ise geçtiğimiz ay yüzde 0.9 düştü ve bu yılki kazançlarını yüzde 2.6'ya indirdi. Stratejinin 4.5 milyar dolarlık varlığı bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)