BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Para politikası krizin köklerini çözemez'----

'Para politikası krizin köklerini çözemez'

'Para politikası krizin köklerini çözemez'
15 Nisan 2013 - 16:24 www.finansgundem.com

Mario Draghi, Euro Bölgesi'nde krizden çıkmanın yolunun rekabet gücünü onarmak olduğunu söyledi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi'nde yaşanan iyileşmeye rağmen krizin devam ettiğini ve krizden çıkmanın yolunun rekabet gücünü onarmak olduğunu söyledi.
ECB'nin uyguladığı standard olmayan politikaların hanehalkları ve işletmelere kısmen ulaştırılabildiğini belirten Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, bu politikaların tüm Euro bölgesine ulaşmasının sağlanması gerektiğini belirtti.
Draghi açıklamasında para politikasının krizin köklerini çözemeyeceğini, ECB'nin likidite sağlayarak piyasalara destek olmaya devam ettiğini ve ECB'nin bilanço büyüklüğünün ulaştığı seviyenin FED ile karşılaştırılabilir olduğunu vurgularken, iflasa giden bankalara destek veremeyeceklerini ve vermeye istekli  olmadıklarını da ifade etti.
Draghi'nin açıklamalarında bölgede finansal parçalanmışlığın azaldığını belirtti. ECB Başkanı Para politikası, yapısal reformların bütçe konsolidasyonu ve bankaların sağlıklarını onarılmasının yerini almayacağını dile getirdi.
Banka denetimin tek elden toplanması ve bunun ortak banka çözüm mekaznizması ile hızla tamamlanması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)