BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPapua Yeni Gine Başbakanı'ndan Biden'a 'yamyam' tepkisi----

Papua Yeni Gine Başbakanı'ndan Biden'a 'yamyam' tepkisi

Papua Yeni Gine Başbakanı'ndan Biden'a 'yamyam' tepkisi
22 Nisan 2024 - 16:21 www.finansgundem.com

Dayısının 'yamyamlar tarafından yendiğini' iddia eden ABD Başkanı Biden'a tepkiler büyümeye devam ediyor. Papua Yeni Gine Başbakanı Marape, Biden'ın açıklamalarını kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Başkanı Joe Biden'ın İkinci Dünya Savaşı sırasında uçağı Papa Yeni Gine yakınlarına düşen dayısının 'yamyamlar tarafından yendiğini' ima eden sözleri, Güney Pasifik'teki ada ülkesinin başbakanını sinirlendirdi.

Euronews'in haberinde yer alan bilgilere göre, Başbakan James Marape, Biden'ın açıklamalarını kabul edilemez olarak nitelendirdi ve Papua Yeni Gine ulusunu aşağılamakla suçladı.

Biden'ın 'yamyamlık' ile ilgili sözlerinin dil sürçmesi olabileceğini söyleyen Marape, ülkesinin bu laflarla damgalanmayı hak etmediğini özellikle vurguladı.

Marape sözlerine, "İkinci Dünya Savaşı benim halkımın suçu değildi; ancak gereksiz yere kendi suçları olmayan bir çatışmanın içine sürüklendiler" diyerek devam etti.

Marape'den ABD'ye enkaz temizleme çağrısı

İkinci Dünya Savaşının kalıntılarının Başkan Biden'ın dayısını taşıyan uçak da dahil olmak üzere ada ülkesinin her yerine dağılmış olduğunu belirten Marape, ABD'yi Papua Yeni Gine ormanlarındaki savaş ölülerini bulmaya ve savaş enkazını temizlemeye çağırdı.

Marape "Papua Yeni Gine ve Solomon Adaları'ndaki çok sayıda savaş alanları var ve insan kalıntıları, uçak enkazları, gemi enkazları, tüneller ve bombalar dahil olmak üzere İkinci Dünya Savaşı kalıntılarıyla dolu. Halkımız her gün İkinci Dünya Savaşının patlayan bombaları tarafından öldürülme korkusuyla yaşıyor" diye konuştu.

Siyaset Bilimci Kabuni, yamyamlığın saygı göstergesi olabildiğini açıkladı

Papua Yeni Gineli uzmanlar yamyanlığın daha önce adadaki bazı topluluklar tarafından çok özel bağlamlarda uygulandığını belirtti.

İngiliz The Guardian gazetesine demeç veren Papua Yeni Gineli siyaset bilimcisi Michael Kabuni yamyamlığın yiyecek sıkıntısı nedeniyle değil, ölen bir akrabanın cesedinin çürümesini önlemek için yemek gibi çok özel bağlamlarda bir saygı göstergesi olarak uygulandığını açıkladı.

Papua Yeni Gine halkının çok gururlu olduğunun altını çizen Kabuni "Bunu bağlamından koparmak ve (dayınızın) uçaktan atladığını ve bir şekilde bunun iyi bir yemek olduğunu düşündüğümüzü ima etmek kabul edilemez" olduğunu ifade etti.

Papua Yeni Gine'den Biden'a 'yamyam' tepkisi

 

Amerikalılar Biden'ın "akıl sağlığına" güvenmiyor

 

Biden'ın yine dili sürçtü!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.23 Nisan 2024 03:08

    SİYONİZM DESTEKÇİSİ BİDEN GAZZEYE ATTIRDIĞI BOMBALARLA ONBİNLERCE ÇOLUK ÇOCUK MASUM İNSANI PARÇALATIP ÖLÜMLERİNE SEBEP OLDU GERÇEK DEĞİLSE HADİ İNKAR ETSİN YERYÜZÜNDE KÖTÜLÜK YARIŞININ BAŞKANI BİDENDİR