BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPapa, Uygurlar'ı 'zulüm altındaki halklar' arasında saydı----

Papa, Uygurlar'ı 'zulüm altındaki halklar' arasında saydı

Papa, Uygurlar'ı 'zulüm altındaki halklar' arasında saydı
24 Kasım 2020 - 16:27 www.finansgundem.com

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, Çin'deki Müslüman Uygur Türkleri'nin durumuna ilk kez değinerek Uygurlar'ı "zulüm altındaki halklar" arasında saydı. Sözler Pekin yönetimini kızdırdı.

İngiliz gazeteci-Austen Ivereigh tarafından Papa ile yapılan söyleşilerden "Hayal Edelim: Daha İyi Bir Geleceğe Giden Yol" isimli kitaptaki bazı ifadeler Çin'in tepkisini çekti.

İtalyan basınında yer alan kitaptan alıntılara göre Papa Francesco, dünya genelinde dini azınlıkların maruz kaldığı baskılardan söz ederken, Müslüman Uygur Türkleri 'ne de değindi ve şu ifade ifadeleri:

"Zulüm halkları Arakanlı Müslümanlar, zavallı Uygurlar, Yezidiler ... Ya da Mısır'da, Pakistan'da kilisede dua eden patlayan bombalarla öldürülen Hristiyanlar ..."

Papa daha önce Arakanlı Müslümanlar ve Yezidiler'e birçok kez dikkat çekse de Uygur Türkleri'nden açık olarak hiç bahsetmemişti.

Çin'den tepki

Papa'nın Müslüman Uygur Türkleri'nin zulüm olduğunu altında söylediği ortaya çıkınca Çin'den tepki geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, "Papa Francesco'nun Uygurlarla ilgili sözleri tamamen asılsızdır" dedi. Zhao, Çin'in "etnik azınlıkların haklarını yasalara uygun koruduğunu" söyledi. (BBC Türkçe)

Anket: Her 10 öğretmenden 7'si maaşından memnun değil

Menemen Belediye Başkanı tutuklandı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)