BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPapa madenciler için dua etti----

Papa madenciler için dua etti

Papa madenciler için dua etti
15 Mayıs 2014 - 07:35 www.finansgundem.com

Papa Francis de hayatını kaybeden madenciler için dua ettiğini söyledi

Soma'da yaşanan maden faciası dünyada geniş yankı buldu. Birçok ülkenin lideri ve uluslararası kurum taziye mesajı yayınladı. Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ise hayatını kaybeden madenciler için dua ettiğini söyledi.

ABD hükümeti adına açıklamayı Beyaz Aaray Sözcüsü Jay Carney yaptı. “Amerikan halkı adına kurbanların ailelerine dua ve içten taziyelerimizi sunuyoruz. Toprak altında kalan madencilerin sağ salim çıkabilmesini en güçlü biçimde diliyoruz” diyen Carney, “Gerek duyulduğu takdirde Türk hükümetine yardım etmeye hazırız” ifadelerini kullandı. Bir başka yardım önerisi de İsrail'den geldi. Cumhurbaşkanı Şimon Peres, mevkidaşı Abdullah Gül'e bir mesaj gönderdi.

İSRAİL, GÜNEY KIBRIS VE YUNANİSTAN’DAN TAZİYE

Peres, "Böyle durumlarda yardım için elimizden geleni yapmalıyız. Dualarımız kurbanlar, aileleri ve hala kurtarılmayı bekleyenlerle" dedi. Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiadis de Türkiye'ye baş sağlığı diledi. Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu telefonla arayarak Yunan halkı ve hükümetinin duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

PUTİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Avrupa Komisyonu Başkanı, İngiltere Başbakanı, Fransa Cumhurbaşkanı, Hollanda Kralı, Avustralya, Bosna Hersek, Kosova taziye mesajları yayınladı.

KKTC’DE YAS

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ise iki günlük yas ilan edildi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Kardeşlerimizin acısı, bizim de acımızdır" dedi.

ŞİLİLİ MADENCİLERDEN TWITTER MESAJI

Şili'de dört yıl önce maden kazasında göçük altında kalan, 69 gün yaşam mücadelesi veren 33 madencinin vardiya amiri Twitter'dan başsağlığı mesajı yayınladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)