BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakistan'dan Hindistan'a nota!----

Pakistan'dan Hindistan'a nota!

Pakistan'dan Hindistan'a nota!
26 Ağustos 2022 - 19:45 www.finansgundem.com

Pakistan, öldürülen Pakistanlı mahkum sebebiyle Hindistan'a protesto notası verdi

Hindistan ve Pakistan arasında yıllardır süren gerginlik gündemdeki yerini koruyor. Hindistan'da hapis yatan Pakistanlı bir mahkumun Hint yetkililere göre 'sınırdan kaçmaya çalışırken', Pakistan otoritesine göre ise 'sahte bir çatışma sonucu' öldürülmesinin ardından Pakistan, Hindistan'a protesto notası gönderdi.

Pakistan, Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde öldürülen Pakistanlı mahkum sebebiyle Yeni Delhi'ye protesto notası verdi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bakanlığa çağrılan üst düzey Hint diplomata protesto notasının verildiği aktarıldı.

Açıklamada, Pakistanlı mahkum Muhammed Ali Hüseyin’e "yargısız infaz" uygulandığı ve Hüseyin'in "sahte bir çatışmada" Hint güçlerince öldürüldüğü vurgulandı.

Hüseyin’in ölümüyle ilgili hikayenin yanıltıcı olduğuna işaret edilen açıklamada, Yeni Delhi’den olayla ilgili detayları ve ölüm sebebine dair güvenilir otopsi raporunu sağlaması istendi.

Açıklamada, Pakistanlı 461 mahkumun güvenliğiyle ilgili endişelere de dikkat çekildi.

Hüseyin, 2006’dan bu yana Cammu Keşmir’deki Kot Bhaval Cezaevi’ndeydi. NDTV televizyonunun Hint yetkililere dayandırdığı haberinde, Hüseyin’in bir polisin silahını çaldığı ve iki ülke arasındaki sınırdan kaçmaya çalışırken vurularak öldürüldüğü belirtilmişti.

Suudi Arabistan Kralı Selman'dan Pakistan'a 1 milyar dolarlık yatırım

 

Pakistan'daki sellerde 15 kişi öldü

 

Pakistan'da 2 aydır etkili olan muson yağmurlarında 777 kişi öldü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)