BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakistan'da istihbarat başkanı sorunu çözüldü----

Pakistan'da istihbarat başkanı sorunu çözüldü

Pakistan'da istihbarat başkanı sorunu çözüldü
17 Ekim 2021 - 13:51 www.finansgundem.com

Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, Servisler Arası İstihbarat Başkanı'nın atanmasına ilişkin sorunun sivil ve askeri liderler arasında sorunun çözüldüğünü ve 22 Ekim'den önce atamanın gerçekleşeceğini söyledi.

Pakistan'da ordu tarafından 6 Ekim'de Servisler Arası İstihbarat (ISI) Başkanı Korgeneral Faiz Hamid'in yerine Korgeneral Nadim Ahmed Anjum'un getirilmesine Başbakan İmran Han'ın henüz onay vermemesi, sivil ve askeri liderler arasındaki ilişkilere dair tartışmalara yol açmıştı.

İçişleri Bakanı Ahmed, başkent İslamabad'da yaptığı açıklamada, ISI Başkanı'nın atanmasına ilişkin sorunun sivil ve askeri liderler arasında dostane şekilde çözüldüğünü ve 22 Ekim'den önce atamasının gerçekleşeceğini ifade etti.

Ahmed, bu konuya dair hükümet ile ordu arasında çatlak olmadığını vurgulayarak, bazı unsurların son derece hassas kurumları tartışmalı hale dönüştürmeye çalıştığını dile getirdi.

BAŞBAKAN ISI BAŞKANININ GÖREVE DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR

Pakistan ordusu Halkla İlişkiler Biriminden (ISPR) 6 Ekim'de yapılan açıklamaya göre, ISI Başkanı Korgeneral Faiz Hamid, Peşaver Kolordu Komutanı olarak görevlendirilirken, yerine Korgeneral Nadim Ahmed Anjum getirilmişti. Fakat Başbakanlık Ofisinden ISI Başkanı'nın görev değişikliğine dair resmi kararın henüz yayımlanmaması bu durumun, sivil ve askeri liderler arasındaki ilişkilere yönelik tartışmalara yol açmıştı.

Yerel basındaki haberlere göre, Başbakan İmran Han, Afganistan'daki kritik durum sebebiyle mevcut ISI Başkanı Korgeneral Faiz Hamid'in bir süre daha görevine devam etmesini istiyor. Atamanın henüz gerçekleştirilmemesi, hükümet ile ordu arasında anlaşmazlık yaşandığı şeklinde değerlendiriliyor.

Öte yandan ülkede ISI Başkanı'nın atama yetkisinin kimde olduğuna dair tartışmalar da devam ediyor.

Pakistan'ın en iyi nükleer bilimcisi öldü

Pakistan: ABD Taliban'ı er ya da geç tanıyacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)