BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakistan'da 5 milyon kişi salgın riskiyle karşı karşıya----

Pakistan'da 5 milyon kişi salgın riskiyle karşı karşıya

Pakistan'da 5 milyon kişi salgın riskiyle karşı karşıya
31 Ağustos 2022 - 13:19 www.finansgundem.com

Uzmanlar, Pakistan'da selin etkili olduğu Sindh, Belucistan, Pencap ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde halkın ishal, kolera, mide ve bağırsak iltihabı, tifo ve vektörel hastalıklara yakalanabileceği konusunda uyardı.


Pakistan’da sağlık uzmanları, ülkede 33 milyondan fazla kişinin muson yağmurları ve sonrasında oluşan sellerden etkilendiğine değinerek, 5 milyon kişinin gelecek 4-12 haftada su yoluyla taşınan, vektörel salgın hastalığa yakalanacağının tahmin edildiğini söyledi.

Selin etkilediği bölgelerde temiz içme suyunun bulunmadığına değinen uzmanlar, önlem alınmadığı takdirde çok sayıda çocuk ve yetişkinin ölebileceğini açıkladı.

Tifo ve kolera tehlikesi

Uzmanlar, sel bölgelerinde halkın tifo ve koleraya karşı aşılanması gerektiğini savunarak sıtmayı önleyici ilaçların da vektörel hatalıkları önleyebileceğini belirtti.

Yılan ve köpek ısırığı vakaları artıyor

Sindh, Belucistan ve Hayber Pahtunhva'dan yüzlerce yılan ve köpek ısırığı vakaları geldiğine işaret eden uzmanlar, yetkililerden yılan ısırıklarına karşı panzehir ve kuduz aşısı üretmelerini istedi.

Uzmanlar, bir salgın hastalığın önlenebilmesi için başlangıçta 4,5 milyon dolar civarında ilaç ve tıbbi malzeme tedariki gerektiğine işaret ederek hayırseverlerden, vatandaşlardan ve yardım kuruluşlarından destek istedi.

Şikayetler gelmeye başladı

Yetkililer ve yardım kuruluşlarında çalışanlar, selin etkilediği bölgelerde çok sayıda kişinin su yolu ile taşınan hastalıklardan şikayetçi olmaya başladığını ifade etti.

Pakistan'da 14 Haziran'dan beri etkili olan muson yağmurları yüzünden 1162 kişi ölmüş, 33,4 milyon kişi sellerden etkilenmişti.

Pakistan, sel felaketi sebebiyle domates ve soğan ithal edecek

Pakistan'da sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor

BM ve Pakistan'dan 160 milyon dolar acil fon talebi

IMF’den Pakistan’a kredi onayı

Pakistan'da muson yağmurları nedeniyle ölenlerin sayısı 1061'e çıktı

Türkiye sel felaketi yaşayan Pakistan'a yardım elini uzattı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)