BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakistan: Hindistan, Müslümanlara gözdağı vermeye çalışıyor----

Pakistan: Hindistan, Müslümanlara gözdağı vermeye çalışıyor

Pakistan: Hindistan, Müslümanlara gözdağı vermeye çalışıyor
13 Haziran 2022 - 17:44 www.finansgundem.com

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan'ın baskıcı ve vahşi devlet aygıtlarını Müslümanlara gözdağı vermek için kullandığını söyledi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, "Hindistan baskıcı ve vahşi devlet aygıtlarını Müslümanlara gözdağı vermek için kullanıyor" açıklamasını yaptı. Şerif, Yeni Delhi yönetiminin Hint Müslümanlarını siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda daha da yabancılaştırmayı planladığına işaret ederek, Hindistan’ın "demokratik yüzünün" tüm dünyaya ifşa olduğunu belirtti.

3 Müslümanın evi yakılmıştı

Hindistan'da geçen haftadan bu yana Hazreti Muhammed'e hakaret yüzünden gerilim tırmanırken Uttar Pradeş Eyaleti Başbakanı Yogi Adityanath, protesto gösterilerine katılan Müslümanların evlerinin, "yasa dışı oldukları gerekçesiyle" yıkılması talimatı vermişti. Bunun üzerine Uttar Pradeş'te protestolara katılan 3 Müslüman'ın evi buldozerlerle yıkılmıştı.

Ne olmuştu?

BJP Sözcüsü Nupur Sharma, BJP Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal ve partinin gençlik politikalarından sorumlu isimlerden Harshit Srivastava, İslam dinine ve Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmış ve bunun ardından tansiyon yükselmişti. Buna tepki olarak Carkand eyaletinde 10 Haziran'da düzenlenen protestolarda 2 kişi ölmüştü. Uttar Pradeş eyaletinin farklı bölgelerindeki protestolara katılan 300'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

Hindistan ve Pakistan'da rekor sıcaklar 100 kat daha mümkün

Hindistan'da Müslüman kadınlara 'sahte' taciz!

Pakistan ve Almanya'dan 'Afganistan' ortaklığı

Pakistan ile ikili ticaret, 1 milyar doların üstüne çıktı

Bakan Muş: Pakistan ile ticaretimiz yüzde 22,5 arttı

Pakistan hükümetinden maymun çiçeği uyarıs 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)