BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakistan, Azerbaycan'dan ek doğalgaz ithal edecek----

Pakistan, Azerbaycan'dan ek doğalgaz ithal edecek

Pakistan, Azerbaycan'dan ek doğalgaz ithal edecek
18 Aralık 2022 - 23:58 www.finansgundem.com

Pakistan Petrolden Sorumlu Enerji Bakan Yardımcısı Musadık Mesud Malik, gelecek 2 aylık ihtiyacı karşılamak için Azerbaycan'dan ek 20 bin ton doğalgaz ithal edeceklerini açıkladı.


Pakistan Petrolden Sorumlu Enerji Bakan Yardımcısı Musadık Mesud Malik, ulusal bir televizon kanalına verdiği röportajda, hükümetin Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPI) doğal gaz boru hattı projesi üzerinde çalıştığını ve projenin bitimiyle Azerbaycan'dan doğalgaz ithal edeceklerini söyledi.

Malik, ülkenin doğalgaz rezervlerinin her yıl azaldığını ve bu durumun talebi dışarıdan karşılamak için baskı oluşturduğunu vurguladı.

Gelecek 2 aylık ihtiyacı karşılamak için Azerbaycan'dan ek 20 bin ton doğalgaz ithal edeceklerini açıklayan Malik, Rusya'dan ham petrol ithalini görüşmek için Ocak 2023'te Moskova'dan bir heyetin Pakistan'a geleceğini söyledi.

Türkmenistan doğalgazını Afganistan üzerinden Pakistan ve Hindistan'a taşıyacak Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPI) doğalgaz boru hattı projesinin yapımına 2017'de başlanmıştı.

Pakistan Merkez Bankası'nın döviz rezervi eriyor

 

Rusya, Pakistan'a indirimli petrol sağlayacak

 

ICE'den AB'ye doğalgaz için kritik uyarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)