BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPaket reddedilirse, Kıbrıs batar----

Paket reddedilirse, Kıbrıs batar

Paket reddedilirse, Kıbrıs batar
21 Mart 2013 - 17:20 www.finansgundem.com

'Güney Kıbrıs tek seferlik vergi alınmasını reddederse euro bölgesinden çıkmak zorunda kalır'

Üst düzey bir euro bölgesi yetkilisi Güney Kıbrıs'ın banka mevduatlarından tek seferlik vergi alınmasını kabul etmemesi halinde ülkedeki büyük bankaları kapatmak zorunda kalabileceğini hatta ülkenin euro bölgesinden çıkmak zorunda kalabileceğini söyledi. Euro bölgesi, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Güney Kıbrıs arasındaki görüşmeler hakkında doğrudan bilgi sahibi olan yetkili, "En sonunda bu onların kararı olacak. (Ülkeyi) euro bölgesinden çıkmaya zorlayacak temel hasarların gerçekleşmemesi için yapılabileceğimiz çok şey var" dedi.
"Euro bölgesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın yapabileceği çok şey var, fakat Güney Kıbrıs işbirliği yapmazsa elinde para kalmayacak ve kendi paralarını basmak zorunda kalacaklar."Avrupa Merkez Bankası (ECB), uluslararası mali yardımı kabul etmesi için Güney Kıbrıs'a Pazartesi gününe kadar zaman verdi. Ülkedeki bankaların acil likidite ihtiyaçlarının bu tarihten itibaren karşılanmayacak ve en az iki büyük banka kaçınılmaz olarak faaliyetlerine devam edemeyecek. Yetkili, "Finans sektörü çökerse ciddi bir devalüasyon ile karşı karşıya kalacaklar. Kendi para birimlerini dolaşıma sokmak dışında bir seçenekleri olmayacak" dedi.
Uluslararası piyasalardan borçlanamayan Güney Kıbrıs'ın mali sorunlarıyla başedebilmek için 17 milyar euro bulması gerekiyor. Euro bölgesi 10 milyar euro mali yardım karşılığında ülkenin bankadaki mevduatlara toplam 5.8 milyar euroluk vergi getirmesini isterken, talep parlamento tarafından reddedildi.Yetkili ülkenin kaynak bulması için bir seçeneğin emeklilik fonlarına el konulması ve 100,000 euronun üzerindeki mevduattan yüzde 12 ile 13 arasında vergi alınması olduğunu belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)