BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakdemirli: Haziran’da 131 milyon TL besi desteği ödeyeceğiz----

Pakdemirli: Haziran’da 131 milyon TL besi desteği ödeyeceğiz

Pakdemirli: Haziran’da 131 milyon TL besi desteği ödeyeceğiz
22 Mayıs 2020 - 13:15 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Hayvancılık desteklemeleri kapsamında üreticilerimize 6,6 milyar lira destekleme ödemesinin mayıs sonu itibarıyla 5,1 milyar lirasını ödedik. Haziran ayında da 131 milyon TL besi desteğini ödeyeceğiz” dedi.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin en büyük tarım işletmesi olan Şanlıurfa Ceylanpınar Tarım İşletmesinde 60 bin dekar alanı suyla buluşturacak olan yatırımı hizmete açtı.

Mezopotamya topraklarını suyla buluşturacak, Türkiye’nin en büyük tarım işletmesi Ceylanpınar’da 60 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını belirten Bakan Pakdemirli “66 yıllık kurumumuz Devlet Suişleri Genel Müdürlüğümüz ile Türkiye tarımının güvencesi, en büyük çiftçi kuruluşumuz TİGEM tarafından yürütülen Ceylanpınar Sulama Projemiz yaklaşık 70 milyon lira yatırım bedeli ile hayata geçirildi” dedi.

Proje sayesinde tek tuşla binlerce dönüm arazinin sulanabileceğini belirten Pakdemirli “Dolayısıyla bu arazilerde nadas sistemi kalkacak, ikinci ürün ekilişleri sayesinde bitki çeşitliliği artacak, verim ve kalitede artış gerçekleşecek. Hububat verimi 250 kg/dekardan, 500 kg/dekara çıkacak ve kalite yükselecek” dedi.

EKONOMİYE 4 KAT FAZLA KATKI YAPILACAK

Proje ile her yıl ilave 25 milyon TL gelir sağlanacağını vurgulayan Bakan Pakdemirli, “İkinci ürün ekilişleri ile bu gelir 70 milyon TL düzeylerine çıkacak. Böylece ülke ekonomisine 4 kat daha fazla katkı yapılacak. Ayrıca daha fazla istihdam sağlanacak, kanal sulaması nedeniyle enerji tüketimi azalacak. Üretim maliyeti düşecek. Yer altı su kullanım oranı azalacak” diye konuştu,

HUBUBATTA 230 LİRA TON BAŞINA PRİM VE DESTEK ÖDEMESİ YAPACAĞIZ

Hububat alım fiyatlarına da değinen Bakan Pakdemirli, “TMO’nun sert ekmeklik buğday alım fiyatını, ton başına bin 350 liradan bin 650 liraya yükseltiyoruz. Ayrıca çiftçilerimize hububatta 230 lira ton başına prim ve destek ödemesi yapacağız. Bakliyattaki prim ve destek ödemesi de ton başına 800 lira olacak” dedi.

Ticaret Bakanlığı ile yapılan yoğun çalışmalar neticesinde Türkiye’den Çin’e gerçekleştirilecek süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engellerin kaldırıldığını da söyleyen Pakdemirli, “Bu kararla uluslararası piyasanın tarım sektörümüze duyulan güveni de bir kez daha teyit edilmiştir” dedi.

İLK 6 AYDA HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİNİN YÜZDE 79’U ÖDENECEK

Hayvancılık desteklemeleri kapsamında üreticilere 6,6 milyar TL destekleme ödemesinin Mayıs ayı sonu itibariyle 5,1 milyar TL’sinin ödendiğini ifade eden Bakan Pakdemirli, sözlerine şöyle devam etti:

“Haziran ayında da 131 milyon TL besi desteğini ödeyeceğiz. Böylelikle yılın ilk 6 ayı itibariyle toplam hayvancılık desteklemelerinin yaklaşık yüzde 79’u olan 5,23 milyar TL destekleme ödemesini yapmış olacağız. Malum olduğu üzere; pamuk fark ödemeleri (prim) destekleme başvuruları, 30 Nisan 2020 tarihinde tamamlanmıştı. Destekleme icmalleri oluşturulma süreci halen devam etmekte olup inşallah en kısa sürede ödemeler çiftçilerimizin hesabına yatırılacaktır.”

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil O.22 Mayıs 2020 13:50

    2019 prim ödemeleri neden hala yapılamadı. İçinde bulunduğumuz dönemin ekonomik etkilerini anlıyorum ama 2019 prim ödemeleri hibe veya başka bir şey değil. Üretilmiş ve ekonomiye katma değeri yapılmış bir ürünün/ürünlerin prim ödemesidir. Tam da bu dönem çiftçilerin yine mısır ve pamuk gibi ekimi maliyetli ürünleri ektiği bir dönemde neden hala ödenmiyor anlamak mümkün değil.