BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÖzyeğin, yeni stratejisini açıkladı----

Özyeğin, yeni stratejisini açıkladı

Özyeğin, yeni stratejisini açıkladı
09 Nisan 2013 - 14:26 www.finansgundem.com

Finans sektöründe sattı kurumlarla ön plana çıkan Hüsnü Özyeğin, yeni stratejisini satın alma üzerine kurdu

Fiba Grubu Başkanı Hüsnü Özyeğin Türk markaları satın alıp Rusya'ya taşımayı planlıyor ve "Satın alımlarda 1 milyar dolar seviyesine çıkabiliriz" dedi.
Wall Street Journal Türkiye'nin haberine göre, Türk markaları satın almak ya da ortak girişim kurmak gibi bir planları olduğunu ifade eden Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin Türkiye'de başarılı olmuş ve üretim bilgisi olan Türk markalarıyla ortak çalışma planları yapıyor. O markaları alıp yurtdışına öncelikle de Rusya'ya götürmek istediklerini ifade eden Özyeğin, "Rus ekonomisi Türkiye'den iki kat daha büyük. Orada ciddi bir perakende faaliyetimiz de var. Bunu gerçekleştirmek için de bazı görüşmeler sürüyor" diye konuştu.
Limancılığı sevdi, fırsat kolluyor
Kumport Limanı'nın yüzde 98.65'ini elinde bulunduran Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, şirket olarak liman alımları ile ilgilendiklerini ve artan ithalatın bu alanın cazibesini artırdığını söyledi. Deloitte'un düzenlediği stratejik ortaklıklarla ilgili konferansta konuşan Özyeğin, Fina Limancılık olarak aldıkları limandan çok memnun olduklarını belirterek, "Liman işini çok sevdik açıkçası başka liman almaya da bakıyoruz" dedi. Bu işlerde konjonktürün de çok önemli olduğunu belirten Özyeğin, "Son dönemde Türkiye'nin ithalatı da çok arttı. Her yılyüzde 15-20 büyüyen bir işte sizin hata yapma şansınız da az oluyor" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)