BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzgürlük Konvoyu! Binlerce araç Paris yolunda----

Özgürlük Konvoyu! Binlerce araç Paris yolunda

Özgürlük Konvoyu! Binlerce araç Paris yolunda
12 Şubat 2022 - 07:07 www.finansgundem.com

Kanadalı kamyon şoförlerinin, Kovid-19 kısıtlamalarına karşı başlattıkları 'Özgürlük Konvoyu' girişimi Fransa'ya sıçradı, binlerce araç Paris yolunda

Fransa, hükümetin Kovid-19 kurallarını protesto etmek için başkente gelmeye çalışan araç konvoylarını kent dışında tutmak için cuma günü Paris ve çevresine ilave binlerce polis konuşlandırdı.

Kanada'da iki hafta önce kamyon şoförleri tarafından başlatılan ve daha sonra adına 'Özgülük Konvoyu' adı verilen Kovid-19 karşıtı hareketten esinlenen Fransız sürücüler, bu kapsamda Paris'e akın ediyor.

Euronews'teki habere göre kendilerini Özgürlük Konvoyu (Convoie de Liberte) üyesi olarak tanımlayan eylemciler, plana göre önce Paris dışında toplanacak ardından toplu halde kente girerek burada koronavirüs tedbirleri karşıtı protesto yapacak.

Ancak polis, binlerce sürücüyü başkentin dışında tutmak için seferber olmuş durumda.

Göstericilerin arasında Covid aşısı karşıtı kişilerin yanı sıra enerji fiyatlarının yüksekliğinden şikayet eden kişiler de yer alıyor.

Ülkenin batısında yer alan Britanny bölgesinin Chateaubourg kentinden yola çıkan bin araçlık konvoya katılan Lisa isimli emekli kadın, "İnsanların bizi görmesi ve sadece normal ve özgür bir hayat yaşamak isteyen kişileri dinlemesi gerekiyor." sözleriyle neden konvoya katıldığını anlattı.

Hükümetin koronavirüs uygulamalarına tepki gösteren ve ülkenin güneybatısından başkente giden konvoya karılan Jean-Marie Azais de, "Üç yıldır daire çiziyoruz. (Kendi etrafımızda dönüp duruyoruz)" diye konuştu.

Sosyal medya üzerinden organize olan ve Paris'e nasıl sızacaklarını tartışan gruplar, polisten kaçınmanın yollarını arıyor. Başbakan Jean Castex ise eylemcileri Paris trafiğini tıkamaya çalışmamaları konusunda uyardı.

Castex, "Protesto anayasal bir hak ama trafiği tıkamak değil." açıklamasında bulundu.

Bu arada polise Paris'in yollarını kapatmaya yönelik her türlü girişime karşı "sert" davranılması talimatı verildi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "İnsanlar normal bir şekilde gösteri yapmak istiyorsa yapabilir ama trafiği tıkamak isterlerse müdahale ederiz." sözleriyle eylemcilere uyarıda bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)