BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzel okullar ücretleri iade edecek mi?----

Özel okullar ücretleri iade edecek mi?

Özel okullar ücretleri iade edecek mi?
21 Mart 2020 - 14:38 www.finansgundem.com

Bakan Selçuk, özel okulların velilere ücret iadesi yapıp yapmayacağı sorusunu "Özel okullarla ilgili hukukçular ile ortak çalışmalarımız sürüyor. Kimsenin mağdur olmaması için çalışıyoruz." şeklinde yanıtladı.

Yeni tip korona virüsün (Covid-19) Türkiye’de görülmesinin ardından tedbir amaçlı ilkokul, ortaokul ve liselerde 16 Mart itibarıyla eğitime 1 haftalığına ara verildi. 23 Mart Pazartesi saat 09.00’da da uzaktan eğitim sürecine başlanacak. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Bakanı Ziya Selçuk, CNNTürk'te katıldığı programında milyonlarca öğrenci ve velinin aklına takılan soruları yanıtladı.

Bir sonraki pazartesi günü okullar açılacak mı?

"Bu soru sıklıkla soruluyor. Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuzla bu süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Bu bağlamda başka faktörleri de dikkate alıyoruz. Veriler ne olursa topluma verileri sunarız. Bu belirsizlik rahatsız ediyor farkındayım. Veriler doğrultusunda karar verilecek. Okulların açılmasıyla ilgili eğitimsel bir açığımız yok. Ama bu konu sağlık koşullarına bağlı. Alacağımız karar sağlık kuruluşlarına bağlı. Sağlık Bakanı ile sürekli temas halindeyiz. Sağlık Bakanı ile bu hafta görüşeceğiz."

Eğitim takvimi değişecek mi?

Biz her türlü senaryoya hazırız. Bu süreç biraz uzadı diyelim elimizde esnek bir paket va. Diyelim ki dönem bitti süre uzadı ona göre paketimiz var. Telafi çalışması planlıyoruz. Önemli olan çocukların fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak.

Sınavların içeriği yüz yüze görülen konulardan olacak

"Önceliğimiz çocukların sağlığını korumak. Sınavlarda sadece yüz yüze görülen konulardan sorumlu tutulacaklar. Çocukların strese girmemesi önemli. Tamamen müfredat içerikli. Hedefimiz sınavları ertelememek. Ancak tedbir amaçlı zaruri durumlarda bu ertelenebilir"

Her türlü eksikler giderilecek

"Hiçbir AB ülkesinde büyün öğrenciler aynı anda eşzamanlı eğitime alacak bir internet altyapısı yok. Pazartesi günü yoğunluk oluşabilir ancak olmaması için haftalardır bunun için çalışıyoruz. Her türlü eksiği gidereceğiz."

"EBA içeriklerinde sanatsal faaliyetlerimizi var. Çocuklar evde kaldığı süreçte yüzlerce etkinlik örneğimizden yararlanıp, boş zamanını değerlendirebilir."

Dersleri takip etmeyen öğrenciler için ne yapılmalı?

"Uzaktan eğitim sürecince çocuğun istediğini dinlemek önemli. Zaten istediğini sürüyor.Onların öz sorumluluğu geliştirmek çok önemli. Ancak velilerin sürekli dışarıdan baskı yapması verim sağlamayacak. Çocuklar velileri dinlemeyip uzaktan derse girmeyi kabul etmediğinde, veli rehberlik öğretmenlerimizle iletişime geçip sorunları çözmek için tavsiye alabilecek"

VELİLER PARA İADESİ ALACAK MI?

"Özel okullarla ilgili hukukçular ortak çalışmalarımız sürüyor. Mücbir sebepler değerlendirilmeli. Kimsenin mağdur olmaması için çalışıyoruz"

"Teneffüs jestime desteğe ben de şaşırdım"

"Okullar açıldığında ilk teneffüs 40 dakika olacak müjdesini verdim. Çünkü herkes korona virüs konuşuyor. Ben sosyal bir dokunuş yapmak istedim. Ortamı yumuşatmak için. Küçük bir jest yaptım ama bu kadar destek geleceğini tahmin edemedim."

EBA'da ilk kez öğretme eğitimi için yapı oluşturuldu. Her bir öğretmen için kişiye özel içerikler ve altyapılar oluşturduk. Çocuklar destek ya da koronavirüs konusunda öğretmenlere de destek vereceğin

MEB'den okullara etkinlik iptali

Selçuk: 23 Mart'tan itibaren uzaktan eğitim başlayacak

 

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hilal06 Mayıs 2020 21:20

    Benim kızım S.B.L gidiyordu her yıl onur belgesi alan bir öğrenciydi 11.sınıfa geçince bize şunları anlattı şimdiye kadar 8 defa matematik öğretmeninin değiştiğini edebiyat öğretmeninin sınıfta ciklet çiğnediğini Desde çocuklar kafanıza göre takılın havamda değilim diyerek ders işlemediğini öğrencilerin motivasyonunun çok kötüye gittiğini bunun akabinde evladımızda strese bağlı ciltte kalıcı cilt hastalığı oluşması nedeniyle evimiz ve arabamız olmamasını göz ardı ederek çocuğumuzu yarı dönemden sonra zor şartlarda özel okula almak zorunda kaldık eşimin maaşı yarıdan daha az oldu çünkü 8-10 gün çalışıyor bizim gibi bir çok mağdurlar var özel okulların öğretmenlerin maaşı dışında giderleri olmadığı için maduriyetimizin giderilmesi en doğal hakkımız önce milli eğitim sonra özel okullarda

  • Semih küçük10 Nisan 2020 00:29

    Hocam işler iyi mi? Özel okulunuz var sonuçta , şey yapmayın hiç bizler öderiz ,okul sahipleri rahat olsun

  • Pınar05 Nisan 2020 16:33

    Benim oglumda özel okulda okuyor 4sınıfa gidiyordu bu durumlardan dolayı malum yarım kaldı sayın bakanım tesvik yardımını zaten kestiniz bari gidilmeyen okulun parasını ya verilmeli yada seneye devam edicek olan ücretlerinden düşülmeli kalan miktar herkes batmıs durumda lütfen ilk önce bu duruma el atın tüm gazetelerde yazıyor zaten okul eylül ayında acılacak diye insanları magdur etmeyin

  • Selin can30 Mart 2020 00:02

    Online eğitim falan bahane okullar hiç açılmaz ise üç aylık bir ödeme az değil bu u bütün özel okullar vermek zorunda hiçbir hizmet vermeden bu parayı almak hiç hakkı hukuku yok bu işin

  • Hak 41328 Mart 2020 00:41

    Kızım 12. Sınıf öğrencisi, özel bir okulda okuyor, belkide okullar hiç açılmayacak ve tüm sınavlar iptal edilecek. Fakat okul yöneticisi bunu haziran temmuz ayındaki ek derslerle telafi edeceğiz diyor aylık taksidinizi ödeyin diyor buna en yakın sürede iki tarafıda mağdur etmeyecek şekilde çözüm bulunmasını istiyoruz yoksa çok aile mahkemelik olacak. Bu son seneydi önümüzdeki yıl bunun telafiside yok......

  • Yılmaz Konuklu26 Mart 2020 22:24

    Bunun tartışma ya bile açık bir tarafı yok.Benim çocuklar im kreşe gidiyor özel, aylık dünyanın parasını ben işe gidebileyim diye veriyorum.Madem şimdi gitmiyorlarsa ne için parasını verecem peki.Uzaktan egitimlikte bir durum yok.Yani insanlarin aklı ile dalga geçmeyin.Kisaca paranızı vermiyoruz deyin bitsin gitsin.

  • MİNE 25 Mart 2020 22:22

    Özel okullar ticari işletmelerdir bir nevi..Ticaret yapan her sektörde olduğu gibi kendi risklerini sırtlanmalıdır.Vermediği hizmetin karşılıgını beklemek kadar abes bir durum söz konusu olamaz..Benim kızım özel bir anaokuluna gidiyordu.Şu an okula gitmiyorlar..Okulun 2 gündür yaptığı bir uygulama üzerinden günde 25 dk. çocuklarla sohbet etmek..Biz bu okula yıllık 1500 TL sadece kırtasiye ücreti ödedik ..Eve toplasan 10 syf.a4 geldi.Ödediğimiz aylık ücretin içinde yemek masrafı da vardı.Şimdi okulun böyle bir masrafı da yok..25 dk sohbet için aylık ücret mi ödeyeceğiz.Almadıgımız hizmetin bedelini beklemek kadar abes bir durum olamaz..Öğretmen mağdur edilmemeli fakat bu öğretmen kime çalışıyorsa riski o almalıdır..

  • şahin akyürek 26 Mart 2020 01:07

    benimde iki çocuğum bahçe şehirde okuyor yıllık 45 bin tl para ödüyorum çok zor şartlarda ödeme yapıyorum okullar tatil eğitim evde alamıyorlar gidemediği günlerin ücretini geri ödemeleri gerekiyor bende mine anıma katılıyorum bu mağduryetimizi gidermeli bakanlık  

  • Ercan23 Mart 2020 00:04

    En mantıklı olan da budur herşey bizim ve çocuklarımız için ama her iki tarafında mağdur olmadan halledilmesi lazım SAYGILAR.

  • Emrah 22 Mart 2020 19:11

    Burda tek taraflı düşünmemek lazım 2 tarafta elini taşın altına sokacak öğretmenlerinde mağdur edilmemesi biz velilerinde mağdur edilmemesi lazım sıkıntıyı yarı yarıya paylaşırsak en az zararla bu sürecin atlatılacagını düşünüyorum

  • Fusun 25 Nisan 2020 11:08

    Öğretmenler kısa çalışma ödeneği ile %60 evden maaş alabiliyor zaten, bizler mağdur oluyoruz çocuklarımızla beraber. Almadıkları hizmetin parasını hiç istisnasız karşı tarafın durumunu değerlendirmeden talep eden özel okullar çok haksız aslında, üstelik aynı tutarda.

  • Leyla22 Mart 2020 04:46

    Sayın bakanım evvela bizleri budenli planlı çalışmalar yaparak rahatlattiginiz için sizlere çok tskr ediyoruz.ozel okulların ücret iadesini lütfen uygulamaya köyün gereksiz yere ödeme yapmayalım.zaten iyice dar boğaza girdik ,birde ramazani şerif var önümüzde zaten .şimdiden tskr ederiz. SAYGİLAR.

  • YANLIZKURT25 Mart 2020 22:49

    Özel okullarda birer ticari kuruluşlar ve para kazanıyor sadece karlılıklarından feragat edecekler, her özel okulda kira vermiyor kendi binalarında kampüslerinde eğitim veriyorlar, önümüzdeki sene için %18 zam geldi 3sınıf öğrenci fiyatı 45.000 tl 6 sınıf öğrencisi 49.000 tl. Bunun üstüne %8 kdv ayrıca yemek almak mecburi 2x 6000tl +kdv Ayar getirebilirler her şekilde.

  • Oluş23 Mart 2020 13:37

    Özel okullar ne yapsın okul kiraları öğretmen ücretleri ssk ,vergi ödemeleri iki taraf da mağdur edilmemeli

  • Hatice ugur22 Mart 2020 12:15

    Aynen öyle