BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzel: AYM’yi zayıflatacak Anayasa değişikliğine geçit vermeyiz----

Özel: AYM’yi zayıflatacak Anayasa değişikliğine geçit vermeyiz

Özel: AYM’yi zayıflatacak Anayasa değişikliğine geçit vermeyiz
12 Kasım 2023 - 16:47 www.finansgundem.com

CHP lideri Özel, Erdoğan'ın Anayasa'yı tanımadığını ve bunun sivil bir darbe olduğunu öne sürerek, "AYM’ye bireysel başvurunun önünü tıkayan Anayasa değişikliğine geçit vermeyiz" dedi


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'a yaptığı ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan dönüşü uçakta yüksek yargıdaki krize ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendiren Özel, "AYM’ye bireysel başvurunun önünü tıkayan ya da kararların uygulanma zorunluluğunu ortadan kaldıran anayasa değişikliğine geçit vermeyiz" dedi.

Özel'in konuya ilşikin açıklamaları şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta tamamen saçmalamış. Bir kez AYM’nin yetkisini yasa çıkararak sınırlayamazsınız. Lafı Anayasa değişikliğine getirmeye çalışıyor. Ama onlarda Anayasa’yı değiştirecek çoğunluk yok. Bizde de Erdoğan’la birlikte oturup AYM’ye bireysel başvurunun önünü tıkayan ya da AYM kararlarının uygulanma zorunluluğunu ortadan kaldıracak bir Anayasa değişikliğine ya da AYM’yi zayıflatacak bir Anayasa değişikliğine geçit verecek göz yok.

CHP’nin en ufak bir esnemesinin mümkün olmadığını vurgulayan Özel, "Anayasal tek adamların yetkilerini sınırlarlar ama bizim başımızdaki tek adam yetkilerini sınırlayan herkesi düşman ilan ediyor. AYM üyelerinin yedisini Erdoğan atadı, üçü de Meclis'ten AK Parti’nin çoğunluk oylarıyla seçti" ifadelerini kullandı.

"Düpedüz sivil darbedir"

CHP lideri, Erdoğan'ın Anayasa'yı tanımadığını belirterek, "Bundan sonraki süreçte bu ülkenin adına demokrasi demezler. Yapmaya çalıştığı Anayasa'yı ortadan kaldırmak için darbe girişimidir. Eğer topla, tüfekle yapılıyorsa askeri darbedir, bu da düpedüz sivil darbedir" dedi.

Erdoğan'ın kriz çıkarıp fırsat yaratmaya çalıştığını öne süren Özel, şöyle konuştu: "Meclis’te direniyoruz, sokaklarda, meydanlarda direneceğiz. Aklını başına alsın. Biz buradayız, diri bir muhalefetle dimdik karşısındayız. Ayağını denk alsın. Erdoğan'ın bu milletin üstene kapadığı zincirleri birer birer kıracağız. Sokakları özgürleştireceğiz."

Erdoğan: Yüksek yargıdaki tartışmaya taraf değil hakem olacağım

 

Özel: TBMM'deki eylemimiz devam edecek

 

Özel: Gölge kabine kurduk