BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'ÖYM'ler Meclis tatile girmeden kaldırılacak'----

'ÖYM'ler Meclis tatile girmeden kaldırılacak'

'ÖYM'ler Meclis tatile girmeden kaldırılacak'
29 Ocak 2014 - 12:41 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Yeni düzenleme ile tarihi bir adım atıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TMK 10. madde ile görevli özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi Meclis'e göndereceklerini ve Meclis tatile girmeden düzenlemenin geçirileceğini bildirdi. Bozdağ, düzenleme hakkında ''Hukuk devletinin gereği olarak bugüne kadar yapmamız gerekirken yapamadığımız tarihi bir adımı atacağız" dedi.

ÖYM'LER TARİH OLACAK

Özel Yetkili Mahkemeler, geçen yaz yapılan düzenleme ile resmen kaldırılmıştı. Ancak mevcut Özel Yetkili Mahkemelerin ellerindeki dosyalar bitene kadar çalışmaları konusunda, kanuna geçici bir madde konulmuştu. Balyoz, Ergenekon, Odatv, Poyrazköy gibi davalara bakan ÖYM'lerin bu davalar bitene kadar göreve devam etmeleri hüküm altına alınmıştı. Hükümetin TBMM'ye bu konuda göndereceği taslak ile ÖYM'lerin görev süresini baktıkları davalar bitene kadar uzatan geçici 2. madde kaldırılacak.
Böylece, geçici 2. madde kaldırılır kaldırılmaz, ÖYM'lerin halen bakmakta oldukları davalar, Ağır Ceza Mahkemelerine devredilecek.

'TARİHİ BİR ADIMI ATACAĞIZ'

Bozdağ, ÖYM'leri tamamen ortadan kaldıracak düzenlemeyi Meclis'e göndereceklerini ve Meclis tatile girmeden düzenlemenin geçirileceğini bildirdi.
Bozdağ, "TMK 10'a göre imtiyazlı mahkemeleri kaldırıyoruz. Geçici 2. maddeyi de yürürlükten kaldırıyoruz. Ağır ceza mahkelereindeki üçlü ayrıma son veriyor, hukuk devletinin gereği olarak bugüne kadar yapmamız gerekirken yapamadığımız tarihi bir adımı atacağız" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)