BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOxford'un korona aşısı için Brezilya'da 2 bin gönüllü----

Oxford'un korona aşısı için Brezilya'da 2 bin gönüllü

Oxford'un korona aşısı için Brezilya'da 2 bin gönüllü
25 Haziran 2020 - 06:41 www.finansgundem.com

Astra Zeneca adlı firmanın Oxford Üniversitesi'nden araştırmacılarla birlikte geliştirdiği corona virüsü aşısı Brezilya'daki gönüllüler üzerinde denenmeye başlandı. 2 bin Brezilyalı aşı deneyi için gönüllü oldu



Dünya çapında süren aşı yarışında birçok Avrupalı devlet ile anlaşmaya vararak öne geçen Astra Zeneca adlı İngiliz firmanın korona aşısı gönüllüler üzerinde deneniyor.

Geçtiğimiz hafta sonu corona salgını nedeniyle toplamda 50 bin ölüm yaşandığını açıklayan Brezilya’da gönüllü olanlar aşının kendi üzerinde denenmesi için sıraya girmiş durumda.

Brezilya corona virüsü salgını dünya sıralamasında ABD’den sonra ikinci sırada bulunurken denemelerin başarılı sonuç vermesi halinde vaka ve ölüm oranlarının düşmesi hedefleniyor.

DENEMELERE 2 BİN KİŞİ KATILDI

Astra Zenaca’nın ayrıca Birleşik Krallık ve Güney Afrika’da da denemelerde bulunduğu biliniyor.

Brezilya’daki denemelerin üssü konumundaki Sao Paulo Fedaral Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ilk doz aşıların sağlık çalışanlarına yapıldığı ifade edildi.

Gönüllülerde mutlaka Covid-19 testinin negatif çıkması gerektiği belirtilen açıklamada gönüllülerin 18 ile 55 yaşları arasındaki kişilerden seçildiği belirtildi.

Brezilya’da şimdilik 2 bin kişi üzerinde denenen aşının Birleşik Krallık’ta 4 bin kişi üzerinde denendiği bildirildi. Brezilya Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello aşıyı yapan firma ile anlaşma konusunda pazarlıkların sürdüğünü de söyledi.

Brezilya’da 1 milyon 150 binden fazla vaka tespit edilmiş durumda ve 52 binden fazla can kaybı bulunuyor.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)