BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOPEC'i virüs korkusu sardı----

OPEC'i virüs korkusu sardı

OPEC'i virüs korkusu sardı
03 Şubat 2020 - 12:47 www.finansgundem.com

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) korona virüsün neden olduğu petrol talebi eksikliği nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Petrol arzını düşürmekten başka çare bulamayan örgüt bu politikasını Mart ayına kadar uzatmayı tartışıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Dünya ekonomisini etkisi altına alan korona virüs Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC)'nü de vurdu. Virüs nedeniyle düşen petrol talebi OPEC ülkelerinin ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticilerinin oluşturduğu Ortak Teknik Komite (JTC) 4-6 Şubat tarihlerinde Viyana'da toplanacak.

Korona virüsün ortaya çıkardığı korku atmosferi petrol tüketimini sert bir biçimde düşürdü. S&P'nin paylaştığı verilere göre varil başına petrol tüketiminde dramatik bir düşüş var. Verilere göre günlük petrol tüketiminin 2.6 milyon varil azalmış ve virüs krizinin artması durumunda bu sayıya şubat ayında 2 milyon varil eklenmesi söz konusu olabilir. OPEC+ kaynaklarına göre Viyana'da yapılacak toplantı, talep azalmasından dolayı ortaya çıkan arz kesintilerinin Mart ayından sonrasını kapsayıp kapsamayacağı ile ilgili olacak. Daha yüksek miktarda arz kesintileri de uygulanabilir.

Çin dünya çapında günlük 3.7 milyon varille en fazla petrol tüketen ülke. Korona virüsün ülke çapında üretimi sekteye uğratması bu petrol talebinin düşmesindeki en büyük etken. Bununla beraber British Airlines, Lufthansa gibi büyük havayolu şirketlerinin Çin'e uçuşlarını durdurması jet yakıtı olarak kullanılan petrolün azalması da petrol talebininde düşüşe neden olan etkenlerden biri. 




YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)