BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaOPEC+ üretim kesintilerini kademeli hafifletecek----

OPEC+ üretim kesintilerini kademeli hafifletecek

OPEC+ üretim kesintilerini kademeli hafifletecek
01 Nisan 2021 - 21:46 www.finansgundem.com

OPEC+, mayıs ayından itibaren petrol üretim kesintilerini kademeli olarak hafifletme kararı aldı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+, üretim kesintilerini mayıs ayından itibaren kademeli olarak hafifletme kararı aldı.

Üye ülkeler, üretim kesintilerini mayısta günde 350.000 varil, haziranda 350.000 varil ve temmuzda 400.000 varil daha azaltmayı kabul etti.

Anlaşmaya göre OPEC+ üyeleri, piyasadan çekmiş oldukları 2 milyon varillik günlük arzı mayıs-temmuz döneminde piyasaya sürecek.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz Bin Salman, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, ülkesinin mayısta üretime günde 250.000 varil, haziranda 350.000 varil ve temmuzda 400.000 varil daha ekleyerek günlük 1 milyon varillik gönüllü üretim kesintisini kademeli olarak kaldıracağını açıkladı.

OPEC+ üyesi 23 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının toplantısından mevcut üretim seviyelerinin sabit tutulması kararının çıkması bekleniyordu.

4 Mart'taki toplantıda, OPEC dışı ülkelerden Rusya ve Kazakistan'ın nisanda petrol üretimini mevsimsel nedenlerle artırması noktasında uzlaşı sağlanmış, diğer üyelerin mevcut üretim seviyelerine nisanda da devam etmesini kararlaştırılmıştı.

Toplantıda, Rusya'nın üretimini nisanda günlük 130 bin ve Kazakistan'ın 20 bin varil artırması, Suudi Arabistan'ın ise gönüllü olarak uyguladığı günlük 1 milyon varillik üretim kesintisine devam etmesi uygun bulunmuştu.

Kripto piyasasının toplam değeri rekor kırdı: 1,99 trilyon dolar...

SPK'dan 10 yabancı bankaya 26 milyon liradan fazla ceza

DSÖ'den Türkiye açıklaması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)