BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÖncülük DNA’mızda var----

Öncülük DNA’mızda var

Öncülük DNA’mızda var
10 Nisan 2013 - 18:01 www.finansgundem.com

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç,49. Olağan genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, "Gelişmekte olan ülkelerde ve Türkiye'nin komşu bölgelerinde, ekonomik, siyasi ve sosyal alanlarda önemli değişimler ve yeniden yapılanmalar göze çarpmaktadır. Bu değişimleri geçici bir dalgalanma olarak görmek yerine, yeni bir ekonomik düzene geçiş olarak okuyan ve stratejilerini bu doğrultuda inşa eden şirketler geleceğin kazananları olacaktır" dedi. Koç Holding'in 49. Olağan Genel Kurul Toplantısı dün Nakkaştepe'deki Holding merkezinde gerçekleştirildi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Genel Kurul açılışında yaptığı değerlendirmede, dünyanın 2008 küresel krizinin artçı dalgaları ile sallanmaya devam ettiğine dikkati çekerek, "Hem ülkemizde, hem çevremizde hem de global alanda birçok değişime gebe bu dönemde de Koç Topluluğu olarak 'sürekli girişimcilik' anlayışı ile ilkleri gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Koç vizyonunun temel taşı, Topluluğumuzu ve ülkemizi ileri taşıyacak adımlarda anahtar rol oynamaktır" dedi.
 
Mustafa Koç, şunları kaydetti:
"Hem gelişmekte olan ülkelerde, hem de Türkiye'nin komşu bölgelerinde, ekonomik, siyasi ve sosyal alanlarda önemli değişimler ve yeniden yapılanmalar göze çarpmaktadır. Bu değişimleri geçici bir dalgalanma olarak görmek yerine, yeni bir ekonomik düzene geçiş olarak okuyan ve stratejilerini bu doğrultuda inşa eden şirketler geleceğin kazananları olacaktır. Bu süreç belirsizliklerle dolu olsa da Koç Topluluğu olarak geleceğe daha büyük bir heyecanla bakmamızı da sağlamaktadır."
Koç, geçmişte olduğu gibi gelecekte de değişime öncülük etmek için gerekli meziyet ve yapıların Koç Topluluğu'nun kuruluşundan bu yana DNA'sına işlediğini vurgulayarak, "Erken uyarı sistemlerini etkin şekilde kurmuş olmak, uzun vadeye odaklanmak, stratejilerini yeni fırsatlara hızlı adapte edebilmek, tehditlere karşı finansal yapıyı sağlam tutmak, doğru risk yönetim mekanizmalarını kurmak, performans yönetiminde kısa vadeli getiri yerine sürdürülebilir değer yaratılmasını ödüllendirmek, Koç Topluluğu'nu gelecekte de öncü kılacak özelliklerdir'' diye konuştu.
Dünya ekonomilerinde yaşanan derin problemler düşünüldüğünde, Türkiye'nin göreceli iyi durumunun daha da önem kazandığına dikkati çeken Koç, "Bu konjonktürde yabancı ortaklığı olan şirketlerimiz Türkiye'deki operasyonlarının gücünden yararlanarak yeni projeler için çalışmaktadırlar. Diğer şirketlerimiz de sektörlerine ilişkin global arenadaki potansiyel işbirliği ve satın alma fırsatlarını proaktif şekilde takip etmektedirler" dedi.
 
 -"Önümüzdeki dönem fırsatlar yaratabilecek olsa da risklerin ağırlığı da bir o kadar yüksektir"
Türkiye'nin beklenilen şekilde kredi notunun artırılmasının ve artan sermaye girişlerinin Koç Topluluğu şirketleri için hem maliyet açısından uygun hem de daha uzun vadeli finansman imkanlarını da artırdığına işaret eden Koç, "Nitekim bu yıl içinde şirketlerimizin finansman kaynaklarını çeşitlendirerek daha uygun koşullarda ihraç ettikleri tahviller bu gelişmeyi fırsata çevirmenin en güzel göstergesidir" dedi.
"Her ne kadar önümüzdeki dönem fırsatlar yaratabilecek olsa da risklerin ağırlığı da bir o kadar yüksektir" diyen Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye bir yandan iki kıtayı birleştiren inanılmaz fırsatlarla dolu bir coğrafyaya hükmetmekte bir yandan da sorunlu komşular arasında her an dengelerin hızlı bir şekilde değişebildiği ve politik risklerin yüksek olduğu bir ortamda yer almaktadır. Bu risklerin varlığı bizleri mali yapımızı her zaman güçlü tutma ve potansiyel sorunlar ve volatiliteye karşı her an hazır alma konusunda disipline etmektedir.
" Koç Holding'in uzun vadeli yatırımları ile sürdürülebilir büyümeye odaklanarak portföyündeki şirketlere değer katan bir holding yapısında olduğunu anlatan Mustafa V. Koç, "Hisse değerimizdeki yüksek göreceli performansımız, uzun vadeli kurumsal yatırımcıların istikrarlı şekilde artan payı ve düşük iskonto oranlarımız ile hissedarlarımız için yarattığımız değeri bir kez daha gösterdik" dedi. Mustafa V. Koç, Koç Topluluğu'nun Türkiye'nin sadece ekonomik gelişiminin değil toplumsal gelişiminin de anahtarı olduğunu vurgularken, "Vehbi Koç Vakfı ve Koç Holding olarak yürüttüğümüz birçok sosyal sorumluluk projeleri ile sadece yatırımcılarımız için değil Toplumumuz için de sürdürülebilir değer yaratmaya devam ediyoruz'' ifadelerini kullandı.  
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)